Infinite Smile

Infinite smile este principiul din spatele cabinetului stomatologic al doamnei doctor Adriana Stoica din Buzău. Ne-am alăturat dorinței ei de a profesa într-un cabinet care se concentrează exclusiv pe confortul pacientului.

Am pornit la drum plecând de la spațiul ales, o căsuța tip vagon, luminoasă, cu tavane înalte și cu o curte generoasă. Proiectul a început prin restaurarea și adaptarea spațiului la condițiile tehnico-medicale și de igienă, impuse de Colegiul Medicilor. Însă soluțiile noastre au fost dictate și de impactul vizual dar și de confortul pacienților.

Deși aparatura medicală este cea mai importantă într-un cabinet, un alt aspect de luat în seama este zona de așteptare, care trebuie să exprime profesionalism, relaxare și confort, ce se traduce și prin alegerea finisajelor pentru pereți și pardoseală, nu doar din alegerea unui mobilier confortabil sau estetic.

Pentru zona de așteptare, recepție și zona de legătură cu alte funcțiuni ale cabinetului (sterilizare și radiografie) am creat o pardoseala jucăușă din diferite nuanțe de lemn, care sa exprime naturalețe, căldură și nu în ultimul rând, încredere. Pardoseala este susținută și de finisajul pereților, care prin folosirea unei lavabile decorative, transformă spațiul de așteptare într-o ambiantă primitoare, deloc sterilă, ca în majoritatea celorlalte cabinete.

Pardoseala din spațiul de primire, conduce pacientul in sălile de tratament unde jocul de la nivelul pardoselii se translatează într-o pardoseală continuă, ce are tratament antibacterian, antialergic și antistatic, se curată ușor, rezistă bine la trafic pe o perioada garantata de 15 ani.

Spațiul sălilor de tratament a fost bine organizat, printr-un mobilier cu design modern bazat pe linii drepte, ce devin si accentul de culoare în aceste spații.

Planul de iluminat al spațiilor a fost gândit în funcție de necesitățile fiecărei zone. Astfel pentru zona de așteptare

am ales corpuri de iluminat care direcționează fluxul pacientului prin poziționare, iar prin design corpurilor îndulcește spațiul.

În sălile de tratament corpurile de iluminat au fost alese după particularități tehnice impuse pentru spațiul de lucru, și poziționate pentru a creea o lumina egala în cameră. Designul corpurilor alese a urmărit conceptul bazat pe linii drepte ce ne exprima o buna organizare si se traduce prin profesionalism.