De ce ai nevoie de un designer de interior pentru amenajarea locuinței?

Te simți confortabil în locuința ta, dar totuși ai senzația că mai e loc pentru anumite îmbunătățiri? Dorești să aduci locuinței tale un interior nou, care să îți reflecte stilul de viață și personalitatea? Proiectele tale ambițioase de amenajare interioară se pot transforma într-o frumoasă realitate dacă ceri opinia unui profesionist.

design living alb cu mobilier personalizat mobilier alb personalizat rafturi living

 

 

 

 

 

 

 

Doresc să îmbunătățesc valoarea locuinței mele! – Top 7 motive să spui DA colaborării cu un designer de interior

Când soliciți ajutorul profesioniștilor, ai toate șansele să te bucuri de o locuință ca în reviste pentru următorii câțiva ani. Chiar dacă planifici un proiect micuț, rezultatul va fi unul peste așteptările tale.

  • Eficientizarea resurselor

Un designer de interior cunoaște sursele potrivite pentru achiziționarea materialelor ideale. Are pregătirea necesară să indice tipurile corespunzătoare de material și cantitățile optime în raport cu dimensiunea proiectului tău de amenajare. În plus, dacă lucrările nu sunt supravegheate de un specialist există riscul să fie executate incorect, sau tardiv, iar ulterior te vei trezi că ești nevoit să cheltui suplimentar cu lucrări de reparații, noi produse și manoperă.

  • Crearea unui concept armonios și estetic

Designerii știu să îmbine într-o manieră creativă și coerentă, atât formele, culorile, cât și texturile, astfel încât amenajarea să fie coerentă, uniformă și confortabilă din punct de vedere vizual. În plus, designerii au o atenție formată în privința detaliilor, de la îmbinarea elementelor ornamentale, alegerea sistemelor de iluminat, până la amenajarea cât mai inteligentă a spațiului.  Căminul este locul în care îți petreci cel mai mult timp din viață. Aici te odihnești după o zi activă, aici îți petreci timpul cu familia, lucrezi și te bucuri de viață. O locuință creată în ton cu personalitatea și rutina ta îți asigură un confort psihic superior și îți oferă acel sentiment de ‘’acasă’’.

baie design clasic .  sala de baie stil minimalist

 

 

 

 

 

 

 

  • Salvezi bani și timp

Poți stabili împreună cu designerul un buget detaliat pentru proiectul tău. De asemenea, dacă ai deja un buget alocat pentru asta, atunci specialistul va ști cum să aleagă materialele, finisajele, piesele de mobilier, care să se încadreze în bugetul tău, dar care să fie și de calitate. Timpul petrecut cu studierea și selectarea ofertelor convenabile devine sarcina proiectantului. Designerii de interior au acces la diverși producători, furnizori care oferă servicii excelente la prețuri pentru buzunarul tău. 

amenajare bucatarie mobilier personalizat

maner din piele mobila de bucatarie

 

 

 

 

 

 

 

Sporești valoarea locuinței

Un designer de interior va alege materiale calitative și va colabora cu echipe profesioniste de muncitori, electricieni, instalatori, etc. Aceste elemente optimizează estetica și funcționalitatea casei tale. În consecință, prețul de vânzare va fi justificat. Studiile au demonstrat că, spațiile amenajate de designeri de interior cu profesioniști pot atinge un preț de vânzare cu aproximativ 30% mai mic decât cele realizate individual, în regie proprie.

design dormitor

  • Îți găsești stilul de amenajare, astfel încât casa ta să te reprezinte

Specialiștii au trecut de-a lungul experienței prin toate etapele și provocările aferente amenajărilor de interior. Aceștia îți vor oferi din prima sugestiile cele mai potrivite, astfel încât să beneficiezi de un rezultat conform personalității tale, fără să mergi la risc cu alegeri neinspirate care atrag cheltuieli suplimentare și nervi.

design hol amenajare cu mobilier personalizathol amenajat in stil minimalist

 

 

 

 

 

 

  • Produse de moblier design unicate, personalizate pe conceptul casei

Fiind în primul rând arhitecți proiectanți, designerii vor propune produse de design personalizate pe spațiul tău. Ei au deja un număr mare de colaboratori și le pot produce la prețuri convenabile, având totodată certitudinea că produsul final va fi exact ceea ce aveai nevoie, livrat impecabil, fără defecte ascunse.

etajera celulara   multifunctional fereastra loc de citit la geam

 

 

 

 

 

  • Organizare eficientă, isteață a spațiilor mici

Atunci când planifici amenajarea unui spațiu restrâns, intervenția unui designer este esențială. Poți schimba modul de compartimentare al locuinței, poți modifica o garsonieră într-un apartament, sau poți să multiplici numărul de camere al unui apartament mai mare. Doar un profesionist va ști care sunt pereții de păstrat și cei la care poți să renunți, astfel încât să menții în continuare stabilitatea construcției. Designerii de interior sunt absolvenți ai facultății de Arhitectură, deci îți vor oferi doar soluții de proiectare și design în acord cu legile în vigoare.

dressing maro design dressing dormitor bej

 

 

 

 

 

Lucruri mai puțin știute despre procesul de colaborare client – designer de interior

Cu prilejul primei vizite, specialistul va realiza măsurători a spațiului, care vor fi necesare în crearea unei viziuni de ansamblu. Se conturează planul electric, sanitar, planul cu suprafețele pentru finisaje, precum și cel privind poziționarea obiectelor de mobilier.Designerul creează un colaj cu fotografiile primite de la client pentru a stabili stilul de amenajare. În funcție de datele proiectului tehnic, vor fi alese ușile, finisajele pereților, lavabila, parchetul și ceramica.

mobilier personalizat verde design living. design living cu birou

Pe marginea desenului tehnic, specialistul apreciază ce tipuri de finisaje sunt adecvate pentru piesele de mobilier, dar și poziționarea acestora în spațiu, în perfectă armonie cu conceptul de design aprobat deja. Schița va fi livrată la ofertat către furnizori. Designerul de interior coordonează echipa în vederea recepției comenzilor, a realizării lucrărilor de montaj, pentru instalarea pieselor comandate și eliminarea obiectelor vechi. Un designer de interior te ajută să obții o viziune de ansamblu asupra procesului de amenajare/reamenajare a căminului, să optimizezi costurile și timpul, astfel încât să te bucuri la final de un rezultat pe măsura exigențelor tale, fără cheltuieli inutile.