Trenduri şi idei amenajare living 2023. Recomandări, sfaturi și poze inspiraționale

Pentru a avea un living cât mai armonios şi mai funcţional, este extrem de important să ţii cont de mai multe aspecte. În primul, trebuie să cauţi mobilierul care se potriveşte locuinţei tale, sau să comanzi un mobilier personalizat, trebuie să ai în vedere un anumit stil de amenajare care să îţi şi placă, să nu supra-aglomerezi spaţiul, să creezi un echilibru între zona de relaxare şi cea de dining şi multe altele. Ideea este să obţii un living care se integrează perfect în designul casei, să fie confortabil şi perfect funcţional.

Şi, dacă toate aceste lucruri ţi se par dificile, nu ezita să apelezi la un arhitect designer interior cu experienţă. Rolul acestuia este de a crea un spaţiu practic, cât mai atractiv şi care se potriveşte cât mai bine stilului și nevoilor tale. De asemenea, arhitectul designer de interior te poate ajuta la selectarea mobilierului potrivit, a materialelor și a culorilor care se potrivesc stilului tău, va lua în considerare toate aceste elemente și va crea un spațiu confortabil, armonios şi modern.

masa cu 4 scaune design living  design living cu tapet

Amenajare living mic

Când amenajezi un living mic, texturile joacă un rol important în crearea unui mediu confortabil şi primitor. Ai nevoie de texturi moi şi plăcute la atingere, care te invită să te relaxezi şi oferă un contrast interesant cu suprafeţele dure, aşa cum sunt pereţii şi podeaua. Mobilierul de living trebuie să fie cât mai confortabil şi poţi opta pentru piese multifuncţionale sau pliabile care te ajută să economiseşti spaţiu. Caută piese de mobilă care se încadrează cât mai bine în spaţiu disponibil, dar nu exagera pentru a nu face locul să pară înghesuit. De asemenea, alege piese îţi oferă loc de depozitare suplimentar.

amenajare living mic. design living mic

Culorile joacă, de asemenea, un rol important în crearea unui living mic atrăgător. Pentru un look luminos şi aerisit, alege nuanţe deschise pentru pereţi, podea şi mobilier. Poţi opta pentru o singură culoare sau un amestec de nuanţe pentru a crea un design interesant. De asemenea, foloseşte culorile pentru a delimita zonele funcţionale zone ale livingului. Există mai multe stiluri de amenajare pentru livingul mic. Indiferent dacă vei opta pentru un stil tradiţional, contemporan sau rustic, acesta trebuie să îţi reflecte personalitatea şi să îţi permită să creezi un living atrăgător şi primitor.

Amenajare living mare

Amenajarea unui living mare presupune o atenţie deosebită la detalii, deoarece acestea sunt cele care dau personalitate şi stil locuinţei tale. Texturile sunt extrem de importante într-un living, deoarece acestea creează o atmosferă caldă şi te invită la relaxare. Alege un mobilier din lemn masiv, care este durabil şi care îţi va asigura un design elegant şi rafinat. Finisajele şi textilele folosite trebuie să fie potrivite pentru a crea un look armonios.

amenajare living mare design living mare

Culorile sunt, de asemenea, un factor important în crearea unui living atractiv. Alege o paletă de culori care creează o atmosferă caldă şi primitoare. În general, se recomandă o combinaţie de nuanţe calde şi reci. De asemenea, alege un stil care îţi place şi care se potriveşte personalităţii tale şi în care se regasec diverse forme armonioase. Hai să vedem câteva trendurile pentru 2022 care se păstrează în designul de interior şi în 2023!

Stilul Minimalist cu focus pe funcţionalitate (Stilul Nordic în culori neutre)

Minimalismul este un stil de design care se concentrează pe funcţionalitate și elimină orice element inutil. Acesta urmărește să lase doar ceea ce este absolut necesar, obiectele sunt simplificate, iar formele lor sunt reduse la minimum. Stilul minimalist este deseori asociat cu stilul nordic, care este o variație a minimalismului şi se concentrează, de asemenea, pe funcţionalitate, simplitate dar şi culori neutre precum gri, alb sau negru.

living minimalist.    design living minimalist

Stilul Modern cu accente (Industrial, Loft, Contemporan)

Stilul modern este un stil care se axează pe funcţionalitate, simplitate, spaţiu şi calitatea materialelor. Stilul modern a continuat să se dezvolte şi să evolueze în timp, încorporând elemente din alte stiluri, cum ar fi cel industrial, loft sau contemporan. Stilul modern contemporan este un stil care îmbină elementele stilului modern cu accente de stil industrial şi loft. Designul interior modern contemporan se caracterizează prin utilizarea unor materiale precum oţelul, betonul şi sticlă care sunt alese pentru rezistenţa şi durabilitatea lor şi creează un look modern şi contemporan. Stilul modern contemporan este un stil care se adaptează la nevoile şi dorinţele individului, axându-se pe funcţionalitate şi simplitate.

amenajare living moderndesign living modern

living idustrial designliving modern

Stilul Vintage (Retro, Boho Chic, Romantic, etc)

Există ceva în stilul vintage care face ca un living să devină special. Ar putea fi mobilierul unic, culorile sau atmosfera creată. Dacă te gândești să adaugi o notă vintage livingului tău, poţi lua în considerare stilul retro care se referă la culori și modele distractive și funky, precum portocaliu strălucitor, galben sau verde. Sau poti alege stilul boho chic care este puțin mai discret decât retro, dar are totuși o tentă vintage. Mobilierul este adesea de inspirație antică sau vintage, iar culorile sunt de obicei tonuri pământii. De asemenea, poţi alege stilul romantic care este caracteriztat de culori moi și detalii frumoase. Mobilierul este adesea de inspirație antică sau vintage.

living retro designliving design retro