Amenajare apartament în stil Industrial

Am folosit stilul Industrial ca și concept de design în  amenajarea unui apartament într-un bloc vechi Tip H, din cărămidă, din Titan, București. Această amenajare de locuință urbană, abordează un stil modern, minimalist, original prin integrarea elementelor metalice, betonul, si cărămida, influențe ale unui stil industrial chic.

intrare hol apartament stil Industrialperete hol intrare in apartament

hol apartament in stil industrial   intrare hol apartament Industrial

Perete accent de cărămidă

Apartamentul se întinde pe 60 mp, compartimentat bine, cu multe zone ascunse, pe care le-am folosit pentru depozitare. E important de știut că apartamentul nu a fost renovat de când a fost dat spre folosință.

 

living in stil industrial. living in stil industrial

living in stil industrial living in stil industrial

 

Amenajarea a început prin decopertarea pereților pentru a fi ranforsați și pentru că blocul este construit pe o structură de zidărie din cărămidă, am dorit să o punem in valoare, lăsând-o la vedere. Astfel am creat un perete accent ce translatează spațiul exterior al balconului în interior – living. Iar în dormitor, cărămida vopsită alb a îndulcit atmosfera și dă unitate amenajării.

 

Pardoseală cu micro-ciment în stil Industrial

La nivelul pardoselilor ne-am confruntat cu mozaicul turnat pe zonele de trafic (hol, bucătărie, baie) și cu parchet din lemn masiv montat tip brăduț. În această situație, am fost nevoiți să găsim o soluție cât mai practică și puțin costisitoare, pentru a păstra pardoseala la același nivel în tot apartamentul.

 

amenajare dormitor Industrial. amenajare dormitor Industrial amenajare dormitor Industrial  amenajare dormitor Industrial

Soluția noastră pentru zona de mozaic turnat a fost micro-cimentul , care are o grosime de 3mm și o viață foarte lunga, și pentru ca se poate repara local, sau covorul PVC, care este un finisaj cald cu o rezistentă bună la trafic. Am ales micro-cimentul, accentuând stilul industrial și in hol, bucătărie si baie. Parchetul a fost recondiționat (rașchetat si lăcuit mat). La nivel de mobilier, ne-am dorit câteva elemente metalice și textura de beton, care să devină laitmotivul acestei amenajări.

 

baie apartament stil Industrial. baie apartament stil Industrial

 

Concept amenajare bucătărie personalizată

Bucătăria a fost făcută la comandă, după proiectele noastre. Astfel am creat o bucătărie pe două fronturi, zona de lucru și spațiul de luat masa. Frontul de lucru este gândit pentru stilul de viață actual, având toate utilitățile, dar cu o estetică deosebită, minimalistă.

 

bucatarie personalizata stil Industrial bucatarie personalizata stil Industrial bucatarie personalizata stil Industrial bucatarie personalizata stil Industrial

Amenajare living în stil Industrial

Living-ul si continuarea lui, balconul, este spațiul destinat relaxării și petrecerilor. Am integrat mai multe zone, zona TV/consola PS; zonă citit; mini bar (desființând ușa dinspre balcon); balconul, care a fost tratat ca un bovindou, spațiu de relaxare cu o zonă de șezut joasă, dar și cu scaune de bar, ce te invită să privești spre vegetația de afară.

living apartament in stil industrial. living apartament in stil industrial  living apartament in stil industrial

balcon apartament stil industrial balcon apartament stil industrial balcon apartament stil industrial

Insipiră-te din proiectele noastre de amenajare Living, amenajare Bucătării, amenajare Dormitoare, Hol și amenajare săli de baie. Contactează-ne dacă ai nevoie de un designer arhitect de interior.