Design și concept de amenajare apartament în stil clasic

Un proiect drag nouă, prin care am transformat un sediu de companie într-un cămin primitor și călduros. Acest apartament cu o suprafață destul de mare, aproximativ 140 mp, situat într-o zonă centrală a Bucureștiului, a împlinit toate cerințele unei familii cu doi copii.

 

design living în stil clasic

 

Prin recompartimentarea spațiului inițial, au rezultat 3 dormitoare, fără să facem rabat la spațiul alocat zonei de zi. Livingul și bucătăria comunică printr-o închidere cu uși glisante cu sticlă, astfel aducem mai lumină naturală și în zona bucătăriei, care nu a fost prevăzută inițial cu o fereastră mare. Această închidere a fost aleasă și pentru a izola mirosurile bucătăriei când se prepară mâncare, dar și pentru a crea o intimitate în living, dacă sunt oaspeți.

 

Amenajare living și bucătărie

Pentru că am dorit crearea unui open space în momentul în care ușile glisante sunt deschise, îmbinarea finisajelor dintre bucătărie și living (gresie și parchet) nu este una liniară, astfel spațiul este fluid și coerent. De asemenea ușile sunt mascate de bibliotecă și nu incarca din punct de vedere vizual.

 

design bucatarie in stil clasic

design bucatarie in stil clasic  living cu usa bucatarie

amenajare living

 

Stilul abordat este modern cu cateva elemente subtile ce aparțin curentului clasic, regăsite în detaliile mobilierului și ale finisajelor folosite. Am simțit nevoia să subliniem aceste elemente cu jocuri de lumină date de benzi led, care creează o ambianță subtilă și relaxantă, fiind susținută si de paleta de culori aleasă pentru cele două spații conexe.

 

amenajare hol stil clasic amenajare hol stil clasic

 

Paleta de culori este una naturală, cu accente de albastru regăsite în câteva piese de mobilier și în finisajele reci. Mobilierul a fost realizat aproape în totalitate pe comandă, pentru că ne-am dorit ca spațiul să fie complet utilizat și toate piesele să fie integrate perfect.

 

Amenajare camere copii

În dormitoarele copiilor am folosit o paleta de culori pastel, susținuta atât de modelele de tapet folosite cat si de mobilerul ales. In schimb in dormitorul matrimonial, ne-am dorit un mood mai dramatic si am inserat o zona de tapet cu model floral ce ne duce cu gândul la pictura flamandă.

 

amenajare dormitor stil clasic

amenajare dormitor stil clasic amenajare dormitor stil clasic amenajare dormitor stil clasic amenajare dormitor stil clasic

 

Amenajare săli de baie

Pentru că ne-am dorit un look coerent pentru tot apartamentul, băile au fost refăcute în același stil, în nuanțe de alb si crem, cu elemente naturale – lemn și piatră și accente metalice.

 

amenajare sala de baie . amenajare sala de baie

 

Insipiră-te din proiectele noastre de amenajare Living, amenajare Bucătării, amenajare Dormitoare, Hol și amenajare săli de baie. Contactează-ne dacă ai nevoie de un designer arhitect de interior.