Amenajare cameră tineret

Acesta este dormitorul unei adolescente din București, cu o fire veselă și optimistă. Din briefing-ul primit de la client a rezultat nevoia unui spațiu foarte diferit de ceea ce exista înainte, fără a fi diafan, care să fie în concordanță cu etapa de vârstă în care se află acum, un om activ, pasionat de munte si călătorii.

 

Factorii de care ținem cont în amenajare dormitor tineret

Un dormitor de tineret trebuie să îndeplinească următoarele funcții din punct de vedere de design:

  • Odihnă: dormitorul trebuie să ofere un spațiu confortabil și relaxant pentru odihnă, cu un pat confortabil, perne și lenjerie de pat.
  • Lucrul la birou: dormitorul trebuie să ofere un spațiu pentru lucrul la birou, cu un birou și un scaun confortabil, precum și iluminat adecvat și prize pentru a permite conectarea dispozitivelor electronice.
  • Depozitarea: dormitorul trebuie să ofere spațiu suficient pentru depozitarea hainelor, accesoriilor și a altor obiecte personale, cum ar fi prin utilizarea unui dulap sau a altor soluții de depozitare: polițe, rafturi.
  • Tehnologia: dormitorul trebuie să ofere acces la tehnologie, cum ar fi prizele pentru încărcarea dispozitivelor sau prin crearea unui spațiu pentru așezarea unui computer sau laptop.
  • Estetica, designul: dormitorul trebuie să fie estetic plăcut, prin utilizarea de culori, texturi și materiale care să creeze un ambient confortabil și să reflecte personalitatea adolescentului.
  • Securitatea: dormitorul trebuie să fie sigur prin sistemele de siguranță pentru prinderea mobilierului, sistemele de încuietori geamuri, etc.
  • Flexibilitatea: dormitorul trebuie să fie flexibil, prin proiectarea unui spațiu care poate fi adaptat pe măsură ce adolescentul crește și se schimbă, cum ar fi utilizarea mobilierului

 

Amenajare dormitor tineret

Amenajare decor pereți dormitor

Deși suntem obișnuiți să avem culori puternice doar în doze mici, pentru a pune în evidență caracterul activ al tinerei, am folosit ca fond culoarea albastru pe care l-am combinat cu piese de accent albe. Astfel se creează o atmosferă dinamică în lumină naturală, când dormitorul este folosit și ca zonă de studiu și activități școlare. Iar seara pentru că am propus corpuri de iluminat albe, cu lumina difuză se creează o atmosferă relaxantă, propice pentru odihnă.

 

decor perete albastrui in amenajare camera tineret decor perete albastrui in amenajare camera tineret

 

Mobilier dormitor tineret

Pentru a estompa prezența dulapului în dormitor, el a fost tratat în aceeași nuanță de albastru utilizată pentru pereți, astfel devine unitar cu pereții colorați și mascăm vizual spațiul ocupat de acesta. Am inserat un singur modul tip bibliotecă, pentru a crea un loc dedicat obiectelor decorative și cărților, pentru a anima aceasta zonă.

 

mobilier de la Ikea

Patul ales este un model Ikea, din lemn de mesteacăn, care face un contrast plăcut când este pus în relație cu peretele colorat. Tapetul cu model dinamic, ne duce cu gândul la pasiunea adolescentei – călătoritul și hiking-ul, dând impresia de mișcare continuă.

 

Decorațiuni și depozitare dormitor tineret

 

decor perete albastrui in amenajare camera tineret decor perete albastrui in amenajare camera tineret decor perete albastrui in amenajare camera tineret decor perete albastrui in amenajare camera tineret

 

În zona biroului vom găsi panouri metalice perforate, unde se pot expune amintiri din călătorii, fiind un element aproape obligatoriu în această amenajare specifică. Pentru că ne-am dorit să avem cât mai multe zone de depozitare fără să încărcam camera, am folosit polițe cu prinderi ascunse, montate cât de sus posibil. Astfel avem o bibliotecă integrată fără să devină un spațiu aglomerat.

 

decor perete albastrui in amenajare camera tineret decor perete albastrui in amenajare camera tineret decor perete albastrui in amenajare camera tineret decor perete albastrui in amenajare camera tineret  decor perete albastrui in amenajare camera tineret

Dacă ai nevoie de un designer de interior pentru proiectarea și amenajarea unei camere de tineret, apelează cu încredere la SHAPEFORM,  studio de amenajări interioare          și design cu experiență.