Amenajare și concept design cabinet medical stomatologic

Amenajare cabinet stomatologic

Dacă ne gândim la amenajarea unui cabinet medical stomatologic, ar trebui luate în considerare următoarele aspecte:

  • Igiena: este important ca spațiul amenajat final să fie curat și bine întreținut pentru a preveni răspândirea infecțiilor.
  • Funcționalitate: ar trebui să existe suficient spațiu pentru amplasarea echipamentelor și instrumentelor, precum și pentru pacienți și personalul medical.
  • Confortul pacienților: este important să se acorde atenție confortului pacienților, prin așezarea scaunelor dentare într-o poziție ergonomică și confortabilă pentru pacienți.
  • Iluminatul: este important ca iluminatul să fie suficient pentru a permite medicilor stomatologi să aibă o vizibilitate maximă în timpul tratamentelor.
  • Securitatea: ar trebui luate măsuri pentru a asigura siguranța pacienților și a personalului medical, cum ar fi sisteme de închidere a ușilor și eventual sisteme de alarmă.
  • Design-ul: ar trebui să fie un spațiu care să fie atractiv pentru pacienți și să le ofere un sentiment de relaxare și confort.

 

Design cabinet stomatologic

Când ne gândim la realizarea unui design pentru un cabinet medical stomatologic, ar trebui să luăm în considerare următoarele aspecte:

  • Culorile utilizate ar trebui să fie relaxante și să creeze un ambient calm, evitând culorile puternice sau agresive.
  • Finisajele: ar trebui utilizate finisaje care să fie ușor de curățat și să reziste uzurii în timp, păstrându-și cât mai mult timp aspectul plăcut exterior.
  • Iluminatul: ar trebui să se utilizeze iluminat natural cât mai mult posibil, dar și iluminat artificial care să fie în armonie cu design-ul general.
  • Mobila: ar trebui să se utilizeze mobilier ergonomic, care să ofere suport și confort pacienților și medicilor și să fie ușor de curățat și întreținut.
  • Decorul: ar trebui să evităm utilizarea elementelor care pot distrage sau care pot crea un sentiment de înghesuială, cum ar fi prea multe obiecte decorative.
  • Accesibilitatea: de luat în considerare accesibilitatea pentru persoanele cu dizabilități sau cu dificultăți de mișcare, cum ar fi scări sau rampe pentru scaunul cu rotile.
  • Branding: designul trebuie să reflecte personalitatea branding-ului, o imagine coerentă și profesională în acord cu obiectul de activitate

 

Amenajare și design cabinet medical stomatologic București

Având toate aceste aspecte în minte, ne-am ocupat de proiectarea unui concept de amenajare și design pentru un cabinet stomatologic aflat în București, pe bulevardul Griviței, situat într-un apartament cu două camere, la parterul unui bloc. Familia doctor Ioniță și-a dorit să profeseze într-un cabinet modern, cu un aspect plăcut și minimalist, un spațiu foarte bine organizat și dotat cu tehnologie de ultimă oră în domeniul stomatologic.

Deși acest apartament a avut și înainte funcția de cabinet stomatologic, el nu îndeplinea cerințele actualilor proprietari, fiind necesară mărirea cabinetului medical cu încă o sală de tratament și abordarea stilului minimalist.

 

Amenajare hol cabinet medical stomatologic București

Accesul în cabinet se face printr-un hol la capătul căruia se află o placare cu oglindă, folosită pentru a mări spațiul restrâns de acces, în fața căreia este poziționată recepția.  Am folosit oglinda fiind un spațiu relativ mic și dorind să creăm artificial senzația de spațiu.

De asemenea, o latură a holului este placată pe toata lungimea cu un material rezistent, ce imită lemnul (LVT) și care aduce căldură si transformă instant ambientul într-unul primitor.

 

Design cabinet medical stomatologic

 

Vizavi de ușa de intrare am folosit o compartimentare ușoară din PAL placat cu oglindă pentru a crea o depozitare ascunsă și să mascăm intrarea în spațiul personal. Prin aceeași metodă de separarea a spațiilor, sterilizarea este „ascunsă„ fără să întrerupem vizual linia estetică a peretelui. Pentru a realiza diferențierea dintre spațiul personal și sterilizare am folosit compartimentarea din sticlă, care să permită accesul luminii naturale și in ”colțul pentru cafea”.

Aceeași soluție a fost folosită si pentru împărțirea fostei săli de așteptare a cabinetului medical, iar zonele rezultate – noua sală de tratament și noua zonă de așteptare, reușesc să deservească celor două funcții fără a face rabat din punct de vedere practic.

 

design sala de asteptare cabinet medical stomatologic

 

Pentru că apartamentul este la parterul unui bloc, în fața căruia este o vegetație bogată, ne-am concentrat pe planul de iluminat, să asigurăm o cantitate corespunzătoare de lumeni pentru un spațiu de lucru medical și nu numai. Luminile led integrate în placările cu oglindă ne asigură atât un flux de circulație pentru pacienți cât și o atmosferă calmă și liniștită în zona de așteptare.

 

Amenajare și design săli de tratament cabinet medical București

Putem spune că fiecare dintre sălile de tratament are o personalitate anume, croită după caracterul și placul domnului și doamnei doctor, adică a proprietarilor. În ambele săli de tratament am adoptat o paletă de culori desaturate, relaxante, care sunt reflectate într-o „schemă ton sur ton” prin finisajele folosite pentru pardoseală și pereți. Astfel am creat un mediu de lucru optim din prisma doctorilor și o ambianță confortabilă pentru pacienți.

Ne-am hrănit cu bucuria proprietarilor când au văzut spațiu. Iubim să facem design și o facem cu pasiune și încredere. 

design cabinet stomatologic Grivita Bucuresti  

 

Dacă și tu ai nevoie de designeri de interior, nu ezita să ne contactezi pe site-ul nostru SHAPEFORM.