Concept, design, proiectare și amenajare cameră adolescent cu pat etajat

Există un moment în care camera – dormitorul copiilor rămâne mic, atunci când discutăm de nevoile actuale ale copiilor.

 

Factori de luat în calcul în amenajarea unei camere de adolescent

Atunci când începem procesul de amenajare și proiectare cameră de adolescent, luăm în calcul următorii factori:

  • Personalitatea adolescentului: în primul rând ținem cont de personalitatea adolescentului, de preferințele sale de culoare și stil, pentru a crea un spațiu care să-i reflecte personalitatea și să-i placă.
  • Funcționalitatea: încercăm să oferim un spațiu suficient pentru depozitare, lucru la birou, odihnă și alte activități în funcție de nevoile și personalitatea
  • Flexibilitatea: camera ar putea fi adaptată și schimbată pe măsură ce adolescentul crește și se schimbă, cum ar fi utilizarea mobilierului modular sau a finisajelor ușor de schimbat.
  • Siguranța: luăm în considerare și siguranța adolescentului, fără prize expuse, cu mobilier suspendat în siguranță deplină.
  • Confortul: acordăm atenție confortului, prin utilizarea de materiale confortabile și adecvate vărstei, precum și prin asigurarea unei temperaturi confortabile în cameră.
  • Accesul la tehnologie: unul din factorii actuali de care ținem cont este accesul adolescentului la tehnologie, cum ar fi prin prevederea unei prize pentru încărcarea dispozitivelor sau prin crearea unui spațiu pentru calculator, laptop, eventual televizor;
  • Design-ul trebuie să fie în armonie cu restul casei, dar să reflecte și personalitatea adolescentului.

Noi venim în întâmpinarea dificultăților pe care le impun suprafețele mici ale dormitoarelor, prin găsirea soluțiilor ingenioase.

 

Design cameră adolescent în timp record

În această amenajare proiectul și implementarea proiectului a fost sub cronometru, pentru ca totul să fie gata la începutul anului școlar. Durata proiectului și a realizării modificărilor nu au depășit două luni. La nivelul pereților am propus lavabilă pentru împrospătarea aerului în cameră și un perete accent cu tapet în nuanțe pastelate, în ton cu feminitatea. Pentru mobilier am ales din gama produselor de la Ikea, pentru a avea un timming cât mai bun.

 

Proiectare pat etajat pentru cameră adolescent

Din punct de vedere al funcțiunilor și al volumelor, puzzel-ul avea doar o singură soluție, ridicarea patului pentru a crea activităților de zi spațiu pentru desfășurare. Utilizarea unui pat etajat într-o cameră de adolescent poate oferi avantaje, cum ar fi:

  • Economisirea spațiului: un pat etajat poate economisi spațiu în cameră, permițând utilizarea aceluiași spațiu de la sol pentru două paturi sau pentru alte scopuri, cum ar fi depozitarea sau lucrul la birou. Noi am ales lucru la birou, prin plasarea biroului sub patul suspendat.
  • Designul: un pat etajat poate adăuga un aspect interesant și unic în design-ul camerei, și poate fi personalizat pentru a se potrivi cu stilul adolescentului.
  • Securitate: un pat etajat poate fi mai sigur decât un pat obișnuit, deoarece poate fi proiectat cu bariere sau cu o scară pentru a preveni căderea. Este important să ne asigurăm că materialele din care am proiectat acest pat sunt rezistente, la fel și siguranța sistemului de prindere a patului.
  • Durabilitatea: un pat etajat este mai durabil decât un pat obișnuit, deoarece este construit din materiale mai rezistente.

Este important să se ia în considerare și să se respecte normele de siguranță în ceea ce privește utilizarea paturilor etajate, și să se consulte cu un specialist în design interior sau în construcții pentru a se asigura că sunt respectate normele de siguranță.

Pentru că am ales mobilier alb, care contrastează bine cu parchetul din lemn masiv de stejar, și a celorlalte elemente de lemn din cameră, la final am putut alătura amenajării pete de culoare. Nuanțele pale, calme, folosite sunt echilibrate prin culorile pe care le are covorul, dorind să aducem energie pentru zona de zi.

Spațiul a fost segmentat nu doar prin suprapunerea funcțiunilor ci și prin perceperea vizuală stratificată a paletei de culori.

 

Dacă ești în căutare de designeri de interior cu experiență în amenajarea camerelor pentru adolescenți și tineret, poți apela cu încredere la echipa de designeri de interior SHAPEFORM.