Cum să transformi un studio de dans în cabinet stomatologic?

Pentru mulți dintre noi, durerea de dinți e printre cele mai rele, însă în acest proiect am pornit de la visul doamnei doctor, de a nu lăsa durerea dentară să intervină în viețile noastre.

Ne-am concentrat și ne-am alăturat acestui vis, creând un peisaj care să nu exprime imaginea clasică a unui cabinet stomatologic, înspăimântător, ci să încurajeze o stare de relaxare, un sentiment de prospețime, veselie, și nu în ultimul rând profesionalism.

 

design cabinet stomatologic

 

Transformare studio dans în cabinet stomatologic

De ce factori am ținut cont la transformarea unui apartament din studio de dans într-un cabinet stomatologic:

  • Modificarea planului: ar trebui să luăm în considerare necesitățile unui cabinet stomatologic și să se modificăm planul astfel încât să creăm spații pentru pacienți, medici stomatologi și echipamente.
  • Pardoseala: am ales o pardoseală ușor de curățat (între gresie și linoleum) ca să fie rezistentă la uzură și să fie antiderapantă.
  • Am utilizat vopsele lavabile, de preferat de culori neutre, care să creeze un ambient calm și relaxant atât pentru pacienți cât și pentru cadrele medicale.
  • Iluminatul: am luat în considerare iluminatul natural dar am adăugat și iluminat artificial pentru a asigura o iluminare suficientă în timpul tratamentelor și ziua și noaptea.
  • Mobila: am ales mobilier ergonomic, care să ofere suport și confort pacienților, dar și cadrelor medicale și să fie ușor de curățat și utilizat.
  • Decorul/ designul: am evitat utilizarea elementelor care pot distrage atenția sau care pot crea un sentiment de înghesuială. E important să păstrăm spațiile aerisite și curate;
  • Accesibilitatea: am luat în considerare accesibilitatea pentru persoanele cu dizabilități sau cu dificultăți de mișcare, cum ar fi scări sau rampe pentru scaunul cu rotile.
  • Branding: designul a fost creat ținând cont de branding-ul cabinetului, cum ar fi culorile sau logo-ul, pentru a avea o imagine coerentă și profesională, în acord cu obiectul de activitate și cu caracterul proprietarilor.

 

Amenajare și design cabinet medical stomatolgic

Amenajarea include trei cabinete asemănătoare, zona de receptie și așteptare, toaleta clienți, camera sterilizare, spațiul tehnic, oficiu angajați și un mic spațiu pentru tehnică dentară.
Am pornit de la un apartament în care și-a desfășurat activitatea un studio de dans, compartimentat altfel fiind nevoie de spații mai mari, deschise, pe care l-am transformat într-o mini clinică de stomatologie cu 3 săli de tratament (cabinete).

design intrare și hol cabinet stomatologic

 

Cabinetele rezultate sunt gândite astfel încât să existe același volum de depozitare și aceeași organizare, pentru a fi mai ușor de utilizat de către personal, indiferent de sala de tratament în care lucrează.

 

Oficiu angajați cabinet stomatologic

În spațiul de oficiu angajați este prevăzut un loc de luat masa cu o mică bucătărie, unde angajații, în scurtele pauze se pot relaxa și socializa. Ne-am folosit de o compartimentare din mobilier pentru a crea vestiarul, care devine și spațiu de trecere către toaleta personalului. Astfel toata zona dedicată exclusiv personalului este separată de circulația din clinică și am evitat intruziunea paciențelor în acest spațiu.

design oficiu și hol cabinet stomatologic

 

Ne-am folosit de o paletă de culori naturale, cu multe accente de lemn pentru a oferi senzația un spațiu primitor, calm. În momentul în care intri în acest spațiu dorim să ai un sentiment de „acasă”, fără să lipsească nota de profesionalism tipică unui cabinet stomatologic.
Ne-am bucurat să ne implicăm în acest proiect și credem că atunci când veți ajunge cabinetul stomatologic veți vedea că durerea nu are spațiu de manevre.

 

design sala tratament si design sala sterilizare cabinetmedical stomatologic

 

Dacă ai nevoie de un designer de interior cu experiență în amenajarea și designul cabinetelor medicale stomatologice, apelează cu încredere la echipa SHAPEFORM.

Contactează-ne!