Design apartament cu living multifuncțional și perete accent

Brieful acestui proiect ne-a îndreptat spre renovarea parțială a acestui apartament, dintr-un bloc nou, din zona Mihai Bravu. Zonele în care am intervenit sunt baia, dormitorul, living-ul și balconul. Intervenția s-a dorit a fi cat mai rapida, de efect, și într-un buget restrâns. Beneficiarii acestui proiect sunt un cuplu tânăr în așteptarea unui nou membru al familiei, de aici și rapiditatea acestui proiect.  Proiect finalizat in trei luni, realizat de echipa designeri de interior SHAPEFORM.

 

Design baie

Baia avea finisaje ton sur ton, care nu s-au dorit a fi schimbate, s-a dorit integrarea unui uscător, schimbarea sanitarelor, înlocuirea închiderii cu panouri a căzii, ambianța băii să aibă mai multa personalitate și iluminatul mai performant.

 

design baie design baie design baie design baie

 

Astfel am plecat de la închiderea căzii cu panouri, panouri care îmbătrânesc mult mai rapid decât cada, îngălbenind. Am propus a fi închisă cu plăci de gipscarton verde, rezistent la umezeală, și astfel am avut posibilitatea de a integra un accent de culoare, prin noul finisaj adăugat. Pentru a marca zona căzii și înălțimea generoasă, același finisaj urcă in zona bateriei. Intervenția asupra sanitarelor, în zona vasului WC a venit și prin ascunderea rezervorului vasului de toaletă, astfel am creat si o zonă de depozitare ascunsă. Intervenția se continuă și la nivelul lavoarului. Accentuarea acestei zone am realizat-o prin oglinda rotundă, care datorită formei punctează pe verticală alături de corpul de iluminat ,contrastul adus de baza lavoarului.

Pentru a aduce volum acestei băi ton sur ton, am folosit nuanțe mai închise, chiar negru. Acest accent se regăsește prin marcarea de la nivelul tavanului prin profilul cornișa, ce creează profunzime, prin bateria lavoarului, și structura de susținere a uscătorului.

 

Design amenajare dormitor

La nivelul dormitorului deși avem spațiu ce permite mobilarea cu un pat cu saltea de 180cm și un dressing voluminos, totuși proporția spațiului nu permitea repoziționarea elementelor. Dar totuși ne-a permis integrarea unei comode – dressingul noului membru, și pătuțul.

 

design si amenajare dormitor design si amenajare dormitor design si amenajare dormitor

 

Pentru acest spațiu, am ales o paletă de culori relaxantă potrivită cu finisajul cireș al patului și al dressing-ului. Pentru a micșora volumul dressing-ului în cameră, am propus schimbarea finisajului prin colantare. Paleta de culori din dormitor se regăsește la nivelul pereților și în noul mobilier introdus in cameră.

 

Design amenajare living multi-funcțional cu perete accent

Pentru zona de living, provocarea a fost integrarea setului de living într-un nou set-up, care să includă si o zonă de birou și o bibliotecă. Proporția spațiului ne-a permis integrarea noilor funcțiuni, chiar adăugând încă una, cea de dinning, prin designul gândit pentru zona de birou, care se transformă într-o masă ce poate primi pana la 6 persoane, și am prevăzut loc și pentru pomul de crăciun.

 

 

Perete accent

Un perete accent din punct de vedere design interior se referă la un perete sau o zonă a unei încăperi, accentuată prin culoarea sau finisajul său, care diferă de celelalte zone sau pereți din încăpere. Acest perete accent poate fi utilizat pentru a crea un focus point într-o încăpere, pentru a evidenția anumite caracteristici sau pentru a adăuga un accent de culoare în încăpere.

 

Peretele accent poate fi vopsit într-o culoare diferită față de ceilalți pereți, sau poate fi finisat cu o textură sau un material diferit, cum ar fi piatra sau lemnul. De asemenea, poate fi utilizat pentru a evidenția o anumită zonă, cum ar fi un cămin sau o bibliotecă.

 

 

Este important să se ia în considerare proporțiile și poziționarea corectă a peretelui accent, pentru a evita crearea unui spațiu neechilibrat sau șocant. În plus, peretele accent trebuie să fie în armonie cu restul designului si să nu fie prea ieșit din comun sau să creeze un contrast neplăcut cu restul încăperii, adică un dezechilibru. Noi am ales peretele accent departajat prin culoare și am subliniat zona de birou cu bibliotecă din living.

 

Design amenajare balcon

Apartamentul beneficiază de un balcon cu o proporție pătrată, ce ne-a permis transformarea lui într-o zonă de terasă.

Dacă ești în cutare de designeri de interior pentru amenajarea și designul unui apartament, poți apela cu încredere la echipa de designeri de interior SHAPEFORM.