Happy monday project

Pentru mulți dintre noi, durerea de dinți e printre cele mai rele, însă în acest proiect am pornit de la visul doamnei doctor, de a nu lăsa durerea dentară să intervină în viețile noastre. Ne-am concentrat și ne-am alăturat acestui vis, creând un peisaj care să nu exprime imaginea clasică a unui cabinet stomatologic, înspăimântător, ci să încurajeze o stare de relaxare, un sentiment de prospețime, veselie, și nu în ultimul rând profesionalism.
Amenajarea include trei cabinete asemănătoare, zona de receptie și așteptare, toaleta clienți, camera sterilizare, spațiul tehnic, oficiu angajați și un mic spațiu pentru tehnică dentară.
Am pornit de la un apartament în care și-a desfășurat activitatea un studio de dans, compartimentat altfel fiind nevoie de spatii mai mari, deschise, pe care l-am transformat într-o mini clinică de stomatologie cu 3 săli de tratament (cabinete).
Cabinetele rezultate sunt gândite astfel încât să existe același volum de depozitare și aceeași organizare, pentru a fi mai ușor de utilizat de catre personal indiferent de sala de tratament în care lucrează. În spațiul de oficiu angajați este prevăzut un loc de luat masa cu o mică bucătărie, unde angajații, în scurtele pauze se pot relaxa și socializa. Ne-am folosit de o compartimentare din mobilier pentru a crea vestiarul, care devine și spațiu de trecere către toaleta personalului. Astfel toata zona dedicata exclusiv personalului este separata de circulația din clinică și am evitat intruziunea paciențelor în acest spațiu.
Ne-am folosit de o paleta de culori naturale, cu multe accente de lemn pentru a oferi senzația un spațiu primitor, calm. În momentul în care intri în acest spațiu dorim să ai un sentiment de „acasă”, fără să lipsească nota de profesionalism tipică unui cabinet stomatologic.
Ne-am bucurat să ne implicăm în acest proiect și credem că atunci când veți ajunge cabinetul stomatologic veți vedea că durerea nu are spațiu de manevre.