design cabinet pediatrie

Transformarea unui apartament rezidențial de 2 camere din București, într-un cabinet de pediatrie

Cabinet individual de pediatrie dr Cristina Chiriac, situat pe Calea Griviței 224, la parter

Designul interior are puterea de a transforma spațiile obișnuite în spații utile și confortabile. Integrarea unui cabinet medical într-un spațiu inițial destinat locuirii, implică adaptare și optimizarea funcționalităților într-un mod eficient și ergonomic.  Trebuie avut în vedere ca acest nou spațiu să reprezinte un mediu confortabil și sigur pentru pacienți (copii), pentru părinți și personalul medical, să aibă suficientă lumină naturală și un iluminat adecvat, să asigure o ventilație corespunzătoare și o temperatură confortabilă în toate incintele. De asemenea nu trebuiesc uitate aspectele de siguranță, cum ar fi prizele și echipamentele protejate, covoarele antiderapante, mobilierul adecvat pentru copii, dar în primul rând asigurarea tuturor spațiilor necesare unui cabinet pediatric, unde este nevoie de creativitate în zonificare și designul spațiilor.

De îndată ce intri în cabinetul pediatric, te simți imediat teleportat într-o lume de poveste a copilăriei.  Culorile au fost alese pentru a crea o atmosferă prietenoasă și caldă. Podeaua caldă și colorată delimitează zonele și te invită să descoperi noile zone. Cabinetul pediatric a fost conceput ca un spațiu interactiv, în care copiii pot învăța și explora în timpul vizitelor la medic. Chiar de la intrarea în cabinet, vedem recepția și sala de așteptare, care au fost gândite cu scopul de a reduce anxietatea micilor pacienți. De asemenea, zona de recepție este concepută și pentru a permite personalului să gestioneze eficient programările și documentația necesară. Culorile vesele și jucăușe, combinate cu mobilierul ergonomic și sigur pentru copii, contribuie la crearea unei atmosfere plăcute și relaxante. De asemenea, decorațiunile și ilustrațiile murale cu tematică ludică contribuie la creșterea confortului și atractivității spațiului pentru cei mici.

De acest proiect s-au ocupat 2 designeri de interior, care formează încă din 2015 studioul de amenajări interioare și design SHAPEFORM : Elena Constantin si Ioana Ignat. Au finalizat deja 6 proiecte de amenajare cabinete medicale până acum și multe altele rezidențiale sau comerciale.

Ne-am dorit ca proiectul de transformare a acestui apartament rezidențial într-un cabinet individual de pediatrie să reprezinte o abordare ingenioasă și inspirată. Implicarea noastră a fost 100%, am decopertat interiorul complet, singurul aspect unde nu am intervenit au fost ferestrele. O atenție deosebită am acordat zonificării cât mai eficiente a spațiului, asigurându-ne astfel de coerența spațiului și de funcționalități Ne-am dorit o separare clară între zonele de primire, consultații și tratamente, oferind astfel un flux operațional organizat atât pentru pacienți, dar și pentru personalul medical.

Dintr-un apartament clasic cu 2 camere, am obținut după zonificare următoarele spații: holul de acces (5,6 mp) care conține spațiu pentru deșeuri periculoase, recepția și vestiarul, sala de așteptare (7,8 mp), un cabinet pentru consultații de 9,5 mp, o sală de tratamente de 10,3 mp, grup sanitar  ( mp) compartimentat pentru personal și pacienți , Hol intermediar de 1,5 mp, spațiu tehnic de 0,6 mp și încă un spațiu suplimentar pentru copii de 5,45 mp

Integrarea măsurilor specifice, precum utilizarea materialelor ușor de curățat și dezinfectat, amplasarea strategică a prizelor și a dotărilor medicale, precum și asigurarea unui sistem de ventilație adecvat, au condus la crearea unui mediu optim pentru copii și părinți.

Pentru pardoseala am ales linoleum antibacterian, pentru trafic intens și LVT  – pardoseală din vinil și fibre termoplastic laminate, iar pentru pereți am mers pe vopsea superlavabilă, rezistentă la frecare umedă și dezinfectanți și tapet lavabil, decapabil, cu adeziv preaplicat.

Mobilierul l-am proiectat integral și l-am personalizat pe dimensiunile spațiului, realizat din MDF vopsit rezistent la frecare și dezinfectanți.  Scaunele și mesele proiectate special pentru a se potrivi nevoilor și înălțimii copiilor, iar marginile rotunjite și materialele non-toxice asigură protecție în cazul unor eventuale accidente.

Există o zonă de primire și așteptare, unde părinții și copiii se pot relaxa înainte de consultație, unde am integrat fotolii și canapele moi, în culori vii și atractive. De asemenea, această zonă include jucării și cărți educative, pentru a menține copiii ocupați în timpul așteptării.

Zona dedicată consultației medicale în sine, am proiectat-o pentru a oferi intimitate și confort în timpul evaluărilor medicale. Am folosit un sistem de pereți despărțitori din sticlă, care permit desfășurarea privată a consultațiilor și protejează și confidențialitatea pacienților. Mobilierul adecvat, cum ar fi mesele și scaunele medicale, este amplasat astfel încât să faciliteze examinarea și comunicarea eficientă între medic și pacient.

Ne-am dorit ca fiecare zonă să aibă propria sa intimitate, dar și o legătură vizuală cu celelalte, ceea ce creează un sentiment de continuitate, dar și de încredere.

Pentru personalul medical am proiectat o zonă pentru chicinetă care prin închiderea ușilor să fie inaccesibilă ochilor curioși ai pacienților. Prin utilizarea maximă a spațiului oferit de apartament, am integrat un grup sanitar pentru personal, vestiar, depozitare produse curățenie, depozitare fișe, astfel nu doar pacienții dar și personalul să aibă o experiență cât mai plăcută și să se simtă conectați de acest spațiu. Fiecare zonă deservește un scop specific, dar există o conexiune vizuală subtilă între ele, menținând astfel sentimentul de unitate și încredere în întregul spațiu.

În ansamblu, rezultatul final am dorit să fie un cabinet individual de pediatrie funcțional, plăcut și primitor, care oferă un cadru optim pentru îngrijirea sănătății copiilor și al noilor părinți

living modern

Elemente caracteristice ale stilului modern de amenajare

Stilul Modern în amenajare a apărut în perioada interbelică, în special în Europa și America de Nord, ca o reacție la stilurile tradiționale și ornamentale ale epocii victoriene și ale mișcărilor artistice care i-au urmat, precum Art Nouveau și Art Deco. Stilul Modern a fost influențat de mișcarea Bauhaus din Germania, care promova designul funcțional și folosirea materialelor noi, precum oțelul, sticla și betonul armat.

în designul interior, stilul Modern poate cuprinde mai multe sub-stiluri, cum ar fi Modernismul, Art Deco, Minimalismul și alte stiluri contemporane. Aceste sub-stiluri au unele caracteristici comune, cum ar fi utilizarea linilor curate, a formelor simple și a culorilor neutre sau puternice. Cu toate acestea, fiecare sub-stil are propriile sale particularități și trăsături unice, care se potrivesc cu preferințele și gusturile individuale ale clienților.

Stilul Modern se caracterizează prin utilizarea materialelor noi, a tehnologiei moderne și a confortului ergonomic, într-un mod care este estetic și funcțional. Stilul Modern în amenajare se caracterizează prin simplificare și minimalism, prin folosirea liniilor drepte și geometrice, precum și prin utilizarea materialelor noi și tehnologiilor inovatoare ale epocii.

dormitor pe stil modern
living modern

Elemente caracteristice ale stilului modern în amenajările interioare

Stilul modern în amenajarea interioară se caracterizează prin linii simple și curate, culori neutre și utilizarea de materiale moderne, cum ar fi sticla, metalul și betonul aparent. Aceasta implică eliminarea oricărui detaliu ornamentat și accentuarea formei, funcționalității și simplității. În general, mobilierul este minimalist și funcțional, cu forme geometrice clare, iar decorul se limitează la câteva accesorii bine alese. Iluminarea este importantă și poate fi obținută prin utilizarea de lumină naturală și de lumină artificială bine plasată, care evidențiază formele și liniile geometrice ale spațiului. Un alt aspect important al stilului modern este că accentul este pus pe spațiu și pe interacțiunea dintre obiecte, astfel încât designul să se simtă armonios și confortabil.

hol in stil modern
bar in stil modern

Pe scurt, elementele caracteristice ale stilului modern în amenajările interioare sunt:

  1. Linii curate și forme simple
  2. Culorile predominante în stilul Modern sunt negru, alb, gri și alte culori neutre, dar pot fi folosite și culori puternice, pentru a adăuga personalitate și viață unei încăperi.
  3. Materialele noi și tehnologia modernă sunt foarte importante în stilul Modern, astfel că se utilizează de obicei oțel inoxidabil, sticlă, beton, lemn și alte materiale moderne.
  4. confortul ergonomic este esențial în stilul Modern, astfel că mobilierul și accesoriile sunt create în așa fel încât să fie confortabile și să se potrivească nevoilor utilizatorilor.
  5. Stilul modern are o abordare minimalistă, astfel că designul este simplu și nu există multe ornamente sau detalii inutile.
  6. utilizarea luminii naturale este importantă în stilul Modern, astfel că încăperile sunt de obicei bine iluminate și au ferestre mari, care permit o mai bună circulație a aerului și o vizibilitate îmbunătățită.
mobilier modern

Ce culori se pot utiliza într-o amenajare modernă ?

Stilul modern se bazează pe o estetică minimalistă, curată și simplă, iar culorile utilizate într-o astfel de amenajaretrebuie să reflecte acest concept. În general, culorile utilizate în amenajarea modernă sunt culorile neutre și culorile accent, care adaugă un contrast subtil.

Culorile neutre, cum ar fi alb, gri și bej, sunt frecvent utilizate în amenajarea modernă. Aceste culori sunt foarte versatile și pot fi combinate cu o gamă largă de alte culori. Ele ajută la crearea unei atmosfere luminoase, aerisite și elegante.

În ceea ce privește culorile accent, se pot utiliza culori puternice, cum ar fi roșu, portocaliu sau galben. Aceste culori strălucitoare adaugă un punct focal puternic și pot fi utilizate într-un mod subtil, pentru a adăuga o notă de interes într-un spațiu. De asemenea, se pot utiliza și culori reci puternice, cum ar fi albastru, verde sau violet, care creează o atmosferă calmă în combinație cu neutrele.

În general, amenajarea modernă se concentrează pe utilizarea culorilor neutre, tonurilor naturale și texturilor minimaliste pentru a crea un aspect rafinat și sofisticat.

culori in stilul modern
tablouri abstracte in stil modern

Cum alegem mobilierul într-o amenajare pe stil modern ?

Piesele de mobilier modern sunt cu linii curate, siluete fine, suprafețe fără sculpturi sau ornamente. Piesele de mobilier sunt simple, fără curbe sau elemente decorative. Canapelele, scaunele si fotoliile sunt și ele simple, fără niciun fel de element decorativ. În amenajarea unei locuințe în stil modern, mobilierul are un rol foarte important. Acesta trebuie să fie funcțional, dar și să se încadreze în stilul ales pentru decor. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să alegi mobilierul potrivit pentru o amenajare modernă:

Alege mobilierul simplu și curat: Mobilierul în stil modern este adesea caracterizat prin linii curate, simple și elegante. În general, acesta are un aspect minimalist, fără prea multe ornamente sau detalii inutile. Optează pentru culori neutre: În general, stilul modern implică culori neutre, cum ar fi alb, negru, gri sau bej. Acest lucru nu înseamnă că nu poți adăuga și culori mai intense, dar este important să te asiguri că acestea sunt utilizate cu măsură, astfel încât să existe o cromatică echilibrată.

Mobilierul în stil modern poate fi realizat dintr-o varietate de materiale, care pot include lemnul natural, precum stejarul, nucul, frasinul sau teak-ul, este folosit adesea în mobilierul modern pentru a adăuga o notă de calitate și căldură în designul general. De asemenea, mobilierul poate fi realizat și din furnir din lemn natural sau placaj din lemn, care oferă un aspect uniform și neted. Un alt material din care poate fi realizat mobilierul este metalul : oțelul, aluminiul și cuprul sunt adesea folosite în mobilierul modern pentru a oferi o notă de eleganță și modernism. Aceste materiale pot fi utilizate în structura mobilierului, în picioare sau în detalii decorative.

mobilier modern
living modern

De asemenea sticla este un material popular în stilul modern datorită transparenței sale, oferind astfel un aspect ușor și luminos. Poate fi utilizată în blaturi de masă, rafturi sau uși de dulap. Și materialele plastice precum policarbonatul și acrilul sunt folosite adesea în mobilierul modern datorită rezistenței și flexibilității lor. Acestea pot fi utilizate pentru a crea scaune, mese sau detalii decorative.

Ce corpuri de iluminat se pot utiliza la o amenajare pe stil modern ?

Iluminatul joacă un rol important în designul modern, oferind nu numai o funcționalitate esențială, ci și o oportunitate pentru expresia artistică. În designul modern, corpurile de iluminat sunt alese cu grijă pentru a fi estetice și funcționale.

Iată câteva exemple de corpuri de iluminat care pot fi utilizate în designul modern:

  • Lămpile suspendate sunt perfecte pentru a accentua o zonă specifică, cum ar fi masa de prânz sau insula din bucătărie. Pot fi simple sau extravagante, cu un design minimalist sau unul mai elaborat, oferind o gamă largă de opțiuni pentru a se potrivi oricărui stil.
  • Plafonierele moderne sunt de obicei caracterizate prin forme geometrice simple, linii clare și finisaje metalice sau de sticlă. Acestea pot fi utilizate pentru a crea o atmosferă luminoasă și uniformă în întregul spațiu.
  • Lampadarele moderne au de obicei forme lineare și minimaliste, fiind ideale pentru a adăuga un accent subtil și un punct focal în cameră. Acestea pot fi plasate într-un colț pentru a adăuga un efect dramatic sau pot fi utilizate pentru a lumina un spațiu mai mare.
  • Lămpile de masă moderne pot fi utilizate într-un design minimal, cu un finisaj metalic lucios sau mat, sau pot avea un design mai elaborat, cu forme curbe și detalii decorative. Acestea sunt perfecte pentru a adăuga o sursă de lumină confortabilă pentru citit sau pentru a crea o atmosferă intimă și relaxantă în camera de zi sau dormitor.
  • Spoturile sunt ele înseși moderne și pot fi alese cele caracterizate prin forme simple, cu linii curate și un finisaj metalic.

Pardoseala și pereții pe stil modern

Într-un ambient amenajat în stil modern, pereții și pardoseala sunt de obicei finisate cu materiale moderne și minimaliste. Culoarea predominantă este de obicei alb sau alte culori neutre, cum ar fi griul, negrul sau nuanțele de bej. Pereții pot fi vopsiți sau acoperiți cu tencuieli decorative, cu un aspect neted și uniform. În plus, se pot utiliza și panouri decorative din materiale precum sticla, metalul sau piatra, pentru a adăuga textură și interes vizual.

Pardoseala este de obicei acoperită cu plăci ceramice sau cu parchet laminat, într-o nuanță neutră și simplă. Este important ca textura și culoarea pardoselii să se potrivească cu stilul modern al încăperii. Într-un ambient amenajat în stil modern, se evită supraîncărcarea spațiului cu elemente decorative sau obiecte de mobilier care ar putea distorsiona aspectul minimalist al încăperii.

Ce decorațiuni se pot folosi într-un ambient pe stil modern

Într-un ambient modern, decorațiunile trebuie să fie simple și elegante, cu forme geometrice și culori solide. O pictură abstractă poate fi o piesă centrală minunată într-un ambient modern. Puteți alege o pictură în culori puternice și forme geometrice. Și obiectele  din metal pot adăuga o notă de eleganță și modernitate într-un ambient, dar și acestea trebuie să fie create in linii simple și forme geometrice. Covoarele pot avea modele simple și culori solide și pot adăuga un plus de culoare și textură unei camere moderne. Pernele decorative în culori puternice și modele geometrice pot adăuga un plus de confort și stil unei canapele sau unui fotoliu. De asemenea o sculptură modernă poate fi o piesă de artă minunată într-un ambient modern și obiectele decorative din sticlă de asemenea pot adăuga un plus de strălucire și lumină unei camere moderne. Nu uitați de plantele decorative pentru a avea o notă naturală și vibrantă într-un ambient modern.

Accesoriile, ramele de la tablouri, sculpturile, sunt in general din materiale metalice. Se folosesc decorațiuni pe bază de pietre sau flori uscate, puse în boluri. Astăzi se preferă accesoriile pe bază de metal în principal, dar și pe baza de sticlă, piatră sau lemn. Se folosesc obiecte decorative de dimensiuni mari, dar puține la număr.

În ce tip de amenajări se pretează stilul modern

Stilul modern este unul dintre cele mai populare stiluri de amenajare interioară atât în mediul rezidențial, cât și în cel comercial. Caracteristicile stilului modern includ liniile curate, formele simple, utilizarea materialelor naturale și a culorilor neutre, precum și accentul pus pe funcționalitatea spațiului. În ceea ce privește amenajările interioare rezidențiale, stilul modern poate fi adaptat la o varietate de preferințe și nevoi, de la aspectul minimalist și aerisit, la un stil mai eclectic, care combină elemente moderne cu piese vintage sau de design. În amenajările comerciale, stilul modern poate fi folosit pentru a crea un aspect contemporan și sofisticat într-o varietate de medii, de la birouri și hoteluri până la restaurante și magazine. În concluzie, stilul modern este unul dintre cele mai versatile și populare stiluri de amenajare interioară, care poate fi adaptat pentru a se potrivi unei game largi de nevoi și preferințe.

Dacă ai un proiect de amenajare și ai nevoie de designeri de interior pentru a găsi un concept modern de amenajare, te poți baza pe echipa de designeri de interior de la SHAPEFORM. Au experiență de peste 10 ani în amenajări interioare pe orice stil, atuurile sunt flexibilitatea și comunicarea și fac design de interior din pasiune!

Foto: gettyimages.com

bucatarie in stil minimalsit

Stilul minimalist în designul de interior

Stilul minimalist în designul de interior a început să devină popular în anii ’60, în special în Japonia și în alte țări din Asia. Acest stil a fost influențat de mișcarea artistică Zen, care se concentrează pe simplificarea și reducerea la esențial.

În anii ’80, stilul minimalist a devenit popular și în Statele Unite și în alte părți ale lumii, datorită designerilor precum John Pawson și Tadao Ando, care au creat interioare minimaliste elegante și sofisticate.

De-a lungul anilor, stilul minimalist a evoluat, adaptându-se la noile tehnologii și la nevoile oamenilor, dar principiile de bază ale acestui stil au rămas aceleași – simplificarea și eliminarea oricăror elemente inutile. Astăzi, stilul minimalist rămâne unul dintre cele mai populare stiluri în designul de interior, datorită aspectului său modern și elegant, dar și a faptului că este ușor de întreținut și de organizat.

Stilul pornește de la expresia “Less is more ‘’, expresie ce ne spune că renunțând la orice decorare de prisos, poți ajunge la ceea ce este semnificativ și estetic. Este suficient să ne orientăm către strictul necesar. Nimic în plus. Decorurile, accesoriile elaborate, ornamentele sunt absolut excluse, lăsând locul simplității. Formele sunt rectangulare, masive, ce atrag atenția asupra contrastelor între plin și gol.

 

mobilier minimalist

Elemente caracteristice pentru stilul minimalist

Stilul minimalist în designul de interior este un stil simplu, dar elegant, care se concentrează pe esențial și elimină orice element suplimentar. Minimalismul este caracterizat de liniile curate, culorile neutre și spațiile deschise. În amenajare se utilizează linii clar definite, suprafețele dure, utilizarea minimă a decorațiunilor și mobilierul jos. Este stilul ideal de amenajare pentru locuințele mici sau apartamentele de bloc, unde spațiul reprezintă o problemă. În general acest stil se potrivește persoanelor tinere și active. Spațiul este masculin, rece, stilat, elegant.

 

canapea minimalista

Mobilierul specific stilului minimalist

Mobilierul în stilul minimalist este simplu, funcțional și elegant. În acest stil, se preferă mobilierul cu forme geometrice simple, fără ornamente sau motive complicate. Materialele folosite sunt de obicei naturale, precum lemnul, metalul și sticla.

Într-un interior minimalist, mobilierul trebuie să fie utilitar, astfel încât să fie folosit într-un mod practic și să îndeplinească nevoile utilizatorului. De exemplu, un scaun sau un fotoliu minimalist trebuie să fie confortabil, dar să aibă o formă simplă și să nu ocupe prea mult spațiu.

living pe stil minimalist

În ceea ce privește culorile, mobilierul minimalist este de obicei în nuanțe de alb, gri, negru sau bej, dar și în culori calde, cum ar fi maroul sau cognac-ul. Acest lucru contribuie la crearea unei atmosfere relaxante și elegante.

În plus, mobilierul poate fi folosit și ca element decorativ într-un interior minimalist. De exemplu, o masă simplă din lemn poate fi combinată cu scaune sau fotolii cu forme geometrice simple pentru a crea un interior echilibrat și armonios.

 

baie în stil minimalist

Putem spune că stilul minimalist este caracterizat prin simplitatea liniei mobilierului care se regăsește în cantități minimale în cadrul amenajării. Piesele de mobilier au forme simple, fine și sunt de dimensiuni joase. Fără aglomerație. Stilul minimalist înseamnă înlocuirea mobilei masive cu una simplă. De exemplu, biblioteca este înlocuită cu rafturi, mesele si scaunele greoaie și mari sunt înlocuite cu mese joase, tăiate în forme geometrice simple și taburete, iar dulapurile sunt înlocuite cu spații zidite în pereți, canapelele cu brațe impozante  în schimbul unei canapea cu o formă simplă, în culori neutre. O canapea albă sau crem în locul uneia cu imprimeuri sau detalii bine conturate este soluția ideală în stilul minimalist.

bucatarie în stil minimalist

Ca o  concluzie, putem spune că mobilierul în stilul minimalist este caracterizat de forme geometrice simple, culori neutre și materiale naturale. Este funcțional și elegant și se concentrează pe esențial, fără a adăuga elemente decorative inutile.

 

Iluminatul într-o amenajare pe stil minimalist

Iluminatul este esențial, deoarece contribuie la crearea unei atmosfere calde și primitoare. Se preferă lumina naturală, iar în timpul serii, lumina artificială este controlată pentru a crea o atmosferă plăcută și confortabilă.

Iluminatul în stilul minimalist este esențial și joacă un rol important în crearea unei atmosfere calde și confortabile. În general, iluminatul minimalist se bazează pe trei elemente principale: lumina naturală, lumina artificială și controlul iluminatului. Lumina naturală este foarte importantă în acest stil de amenajare, deoarece ajută la crearea unei atmosfere plăcute și relaxante. În consecință, ferestrele sunt de obicei mari și permit o cantitate mare de lumină naturală să intre în interior.

 

baie minimalista

În ceea ce privește lumina artificială, se preferă lămpile simple, cu forme geometrice, fără ornamente sau motive complicate. De obicei, acestea sunt amplasate strategic pentru a crea puncte de interes în interior și pentru a evidenția anumite elemente. Se preferă luminile cu intensitate reglabilă, astfel încât să poată fi controlate în funcție de necesități. Controlul iluminatului într-un interior minimalist este o caracteristică importantă, deoarece permite utilizatorului să ajusteze intensitatea și direcția luminii în funcție de nevoi. Astfel, se pot crea diverse atmosfere și se poate obține un echilibru între lumina naturală și cea artificială.

În concluzie, iluminatul în stilul minimalist este simplu și funcțional, cu forme geometrice simple și culori neutre.

 

Materiale și texturi în amenajările pe stil minimalist

Sunt folosite materiale de genul: beton, sticla, inox in combinație cu materiale naturale: lemn, piatra, piele. Se obișnuiește în acest stil alăturarea intre un finisaj foarte fin al unui material, cu altul într-o stare brută, nefinisată.

Stilul minimalist este caracterizat prin utilizarea unui număr limitat de elemente vizuale și de o estetică simplă și curată. În ceea ce privește materialele și texturile utilizate în stilul minimalist, acestea sunt de obicei naturale, simple și de bună calitate. Iată câteva exemple:

Lemnul – este un material natural și cald care este foarte potrivit pentru stilul minimalist. Poate fi utilizat pentru mobilier, podele, plafoane sau pentru elemente decorative.

Betonul – este un material robust și durabil care poate fi utilizat pentru pereți, podele sau mobilier. Betonul este de obicei lăsat în starea sa brută, fără a fi acoperit cu vopsea sau alte finisaje.

Pielea – este un material natural și durabil care poate fi utilizat pentru mobilier, perne sau alte elemente decorative. De obicei se folosește piele în culori neutre, cum ar fi negru, alb sau maro.

Sticla – este un material transparent și ușor care poate fi utilizat pentru ferestre, uși sau pentru obiecte decorative. Se folosește sticlă simplă și fără ornamente.

Texturile – sunt de obicei simple și lipsite de ornamentare. De exemplu, puteți utiliza textile precum bumbacul, lâna sau inul, texturi naturale în culori neutre, cum ar fi alb, gri sau maro.

De exemplu, decorarea ferestrelor în stilul minimalist implică utilizarea unor elemente simple și eficiente pentru a crea o estetică curată și elegantă cum ar fi:

  1. Folosiți draperii simple – În loc să utilizați draperii cu ornamente sau modele complexe, optați pentru draperii simple din materiale naturale, cum ar fi bumbacul sau inul, în culori neutre, precum alb, gri sau negru. Dacă doriți să adăugați un pic de textură, puteți alege draperii cu un pic de textură, dar fără modele sau imprimeuri.
  2. Utilizați jaluzele simple – alegeți jaluzele din materiale cum ar fi lemnul sau aluminiul, sau din materiale naturale precum inul sau bumbacul, în culori neutre.
  3. Folosiți ferestre fără draperii sau jaluzele – În stilul minimalist, puteți opta pentru ferestre fără draperii sau jaluzele, în special în cazul în care ferestrele sunt suficient de mari sau sunt amplasate în zone private ale casei. Aceasta va permite luminii să intre în interior și va crea un sentiment de spațiu deschis. Adăugați o plantă – O plantă sau un aranjament de plante pot fi o alegere excelentă pentru a decora o fereastră în stil minimalist. Alegeți o plantă cu frunze simple, cum ar fi o ferigă, și amplasați-o pe pervazul ferestrei.

Decorarea ferestrelor în stil minimalist implică utilizarea unor elemente simple și naturale pentru a crea o estetică curată și elegantă. În acest fel, ferestrele vor adăuga la frumusețea generală a încăperii, fără a fi prea aglomerate sau ornamentate.

Materialele și texturile în stilul minimalist sunt simple, naturale și de bună calitate. În acest fel, acestea completează estetica curată și minimală a acestui stil, fără a adăuga prea multe elemente sau ornamentare.

dormitor minimalist

Culorile caracteristice stilului minimalist

Stilul minimalist este caracterizat de culori neutre de pământ : tonuri de gri, bej, brun, verde, alb si negru. Se adoptă ideea interioarelor monocrome. Doar pentru anumite detalii se poate recurge la culori primare, dar în cantități reduse. Fiind mai mult un spațiu monocrom, contrastul se face din închis/deschis. Totodată, datorită îmbinării acestor culori neutre, se creeză iluzia unui spațiu vast.

 

Pereții și pardoseala într-o încăpere decorată în stil minimalist

Pereții sunt zugrăviți în alb pentru a crea senzația unui spațiu mare și aerisit; totuși, spațiile trebuie să aibă personalitatea lor, motiv pentru care se folosește  tapetul pe unul sau mai multi pereți, sau zugrăvirea unui perete în altă culoare; în oricare din aceste cazuri, nu uitați să folosiți lumina direcționată care are un rol deosebit de important.

Covoarele sunt simple sau lipsesc cu desăvârșire. Dacă alegeți totuși să folosiți covoare, alegeți materiale naturale  in, cânepă și culori neutre, naturale.

 

Decorațiunile în stilul minimalist

Într-un interior minimalist, decorațiunile sunt aproape absente. Doar o pânză abstracta, o vază mare, de colecție sau doar o fructieră pe o poliță sau pe masa din living.

În stilul minimalist, decorațiunile au un design curat, în concordanță cu principiile acestui stil. Accentul este pus pe calitatea și funcționalitatea obiectelor, în locul ornamentelor sau detaliilor excesive. Iată totuși câteva idei de decorațiuni potrivite pentru stilul minimalist, care vă pot ajuta în personalizarea spațiului:

decoratiune stil minimalist

  • Oglinzile sunt o alegere excelentă pentru stilul minimalist, deoarece adaugă lumină și profunzime într-o încăpere. Optați pentru o oglindă simplă, fără rame sau ornamente.
  • Tablourile abstracte sau fotografiile alb-negru pot adăuga un accent subtil de culoare și personalitate într-o încăpere, fără a fi prea ornamentele.
  • Lumânările pot fi folosite pentru a adăuga căldură și ambianță într-o încăpere. În stilul minimalist, optați pentru lumânări simple, cu o formă simplă și în culori neutre.
  • Plantele pot adăuga un element natural și organic, natural. Optați pentru plante cu frunze simple, cum ar fi ferigile, și evitați ghivecele sau containerele prea ornamentate.
  • Dacă doriți să adăugați un accent de artă într-o încăpere minimalistă, optați pentru obiecte de artă minimaliste, cum ar fi sculpturi sau vase din sticlă. Acestea pot fi așezate pe rafturi sau mese, pentru a completa decorul.

Decorațiunile în stilul minimalist sunt simple și curate, cu accent pe calitatea și funcționalitatea obiectelor. Este important să evitați excesul de obiecte sau ornamente, pentru a păstra o estetică minimalistă și elegantă.

 

Unde se poate folosi stilul minimalist în amenajare

Stilul minimalist poate fi adaptat la o varietate de spații și medii, pentru a crea o atmosferă simplă, elegantă și esențială, atât în case și apartamente cât și în birouri sau alte spații comerciale.

Casele și apartamentele sunt locuri ideale pentru a aplica stilul minimalist. Un design minimalist poate crea o atmosferă curată, spațioasă și confortabilă în orice încăpere, de la living și dormitor până la baie și bucătărie. Spațiile comerciale, cum ar fi magazinele, cafenelele și birourile, pot beneficia de un design minimalist, care poate crea o atmosferă relaxantă și productivă pentru angajați și clienți.

Stilul minimalist este adeseori utilizat și în spații publice, cum ar fi muzeele sau galeriile de artă, pentru a accentua operele de artă și pentru a crea un mediu calm și concentrat. Dar și în grădini, terase sau spații de relaxare precum sălile de yoga, spa-urile unde este apreciată o atmosferă calmă și relaxantă.

În concluzie, stilul minimalist în designul de interior este o alegere excelentă pentru cei care doresc un interior simplu, dar elegant. Acest stil se concentrează pe esențial și elimină orice element suplimentar, iar astfel, creează o atmosferă relaxantă și primitoare. Nu uita expresia “less is more” specifică acestui stil de amenajare.

Dacă aveți nevoie de ajutor în crearea unui spațiu minimalist apelați cu încredere la echipa SHAPEFORM de designer de interior.

Poze: gettyimages.com

 

dormitor in stil Romantic

Stilul Romantic în designul de interior

Putem spune că este stilul visătorilor, îndrăgostiților sau prințeselor.  Stilul romantic s-a dezvoltat în a doua parte a secolului al XIX-lea, ca o reacție la stilul neo-clasic și la liniile riguroase de până atunci. A apărut odată cu mișcarea artistică romantică care a început în Europa la începutul secolului. Stilul a fost caracterizat de o estetică sofisticată și sensibilă, cu o atenție deosebită la detalii și o abordare mai personală și subiectivă a designului. În general, stilul Romantic în designul de interior este asociat cu perioada istorică a romantismului, care a durat aproximativ între 1800 și 1850. Dar este un stil de amenajare plăcut și astăzi și dorit de foarte mulți oameni. De obicei se folosesc “accente romantice” pe care le putem regăsi în orice cameră, sau chiar întreg stilul de amenajare, mai ales dacă vorbim de amenajarea dormitoarelor.

Stilul Romantic în designul de interior se concentrează pe crearea unei atmosfere elegante și rafinate, cu o estetică inspirată din acea perioadă. Acest stil este caracterizat de utilizarea unor culori moi și pastelate, cum ar fi roz, albastru pal, lavandă sau alb, precum și de texturi delicate și imprimeuri florale. Chiar dacă este renumit în amenajarea dormitorului, se potrivește excelent și pentru celelalte camere dintr-o casă.

 

Elemente caracteristice stilului Romantic

Modele florale, mobilierul alb si decorațiuni delicate – toate acestea reprezintă elemente specifice stilului romantic de amenajare, ce au grijă să transforme orice atmosferă într-una plăcută.

Amenajarea în stil romantic împrăștie pretutindeni un șarm cu totul și cu totul deosebit. Persoanele romantice iubesc decorațiunile, colecționează sau adună obiecte vechi, cu o anumită poveste sau istorie impresionantă, însă achiziționează atunci când au ocazia și lucruri noi. În orice caz, stilul este independent de orice trend futurist. Locuința romantică are nevoie de timp pentru a se dezvolta și pentru a fi expresia stilului pe care îl reprezintă.

modele florale dormitor in stil romantic

Notiunile cheie care oglindesc foarte bine stilul romantic în amenajările interioare sunt culoarea albă, trandafirii, decorațiunile joviale și confortul suprem.

 

Mobilierul în stil Romantic

Mobilierul în stil Romantic este caracterizat de linii moi și elegante, cu un accent pe detalii ornamentale și curbe delicate. De obicei, acest tip de mobilier este fabricat din lemn masiv și are finisaje bogate și calde, cum ar fi mahonul, cireșul, stejarul sau nucul.  Mobilierul romantic poate fi ornamental și sofisticat, dar poate fi și simplu și funcțional, în funcție de preferințele individuale și de contextul în care este utilizat. Unele piese comune de mobilier în stil Romantic includ paturi cu baldachin, mese cu picioare curbate, scaune cu spătar înalt și canapele cu perne moi și confortabile.

 

canapea romantica

decoratiuni romantice

 

Piesele de mobilier specifice stilului romantic au linii rotunde și un aspect special de epocă. Stilul romantic este foarte îndrăgit mai ales în amenajarea dormitorului, în cadrul căruia chiar paturile metalice pot fi preferate. Alte piese de mobilier ce se găsesc în repertoriul stilului romantic includ lemnul închis băițuit, cu detalii sculptate și lemnul vopsit in tonuri deschise cu detalii ornamentale. Mobilierul vopsit este deseori decorat cu elemente florale. Mobilierul alb reprezintă un mod frumos de expresie al stilului romantic.

Mobilierul romantic poate fi realizat în combinaţie cu sticlă şi cu fierul forjat.  Șifonierele sunt mari, înalte, cu ușile sculptate sau pictate cu motive florale. Canapelele si scaunele pot fi tapisate cu materiale fine, deschise la culoare, eventual cu motive florale.

 

Materiale și texturi specifice stilului Romanti în amenajările interioare

Predominante sunt țesăturile moi, delicate la atingere, mătăsuri, satin, dantele, franjuri, fier forjat , lemn.

Așternuturile romantice reprezintă metoda cea mai simplă prin care poți introduce stilul Romantic în locuința ta. Perdelele și draperiile specifice încăperilor amenajate în stil Romantic oferă multe opțiuni pline de creativitate și stil. Țesături lungi și drapate adaugă o notă de dramatism și stil ferestrelor, în timp ce franjurii și cordonul de la draperie adaugă detalii vizuale. Pentru draperii, așternuturi sau perne se utilizează materiale bogate și moi, precum catifea, mătase și satin. Sunt materiale special alese să te simți răsfățat.

 

draperii cu flori pe stil romantic lenjerie stil romantic perne cu flori stil romantic

 

Tapetul este un alt element care poate fi întâlnit în stilul Romantic, alături de  pereți pastelați sau zugrăviți în alb ce vor fi puși în valoare datorită draperiilor cu modele înflorate. Nu sunt impuse limite în ceea ce privește acest stil de amenajare, trebuie să-i dăm frâu liber creativității.

 

Culorile prezente într-o amenajare pe stil Romantic

Culorile predominante sunt culorile deschise, pastelurile, mult alb, bej, roz trandafiriu, în general culori calde. Pentru amenajarea unei case în stil romantic, se cere evitarea nuanțelor întunecate și a celor prea aprinse, culorile specifice fiind cele pale, delicate. Astfel, pentru un decor romantic se folosește albul care semnifică puritatea și nuanțele deschise de crem, roz, verde și roșu.

De asemenea, o casă amenajată în stil romantic poate avea ca nuanțe dominante alb, gri sau negru. Ocazional, pot fi folosite imprimeuri florale sau cu dungi care redau încăperilor o notă personală și primitoare. O încăpere amenajată în stil romantic nu trebuie să fie neapărat roz.

mobilier alb stil romantic. tapet stil romantic

Sisteme de iluminat folosite în stilul Romantic de amenajare

În stilul Romantic se recomandă utilizarea unor surse de iluminat calde și blânde, care să creeze o atmosferă relaxantă și intimă. O opțiune populară este iluminatul ambiental, care poate fi creat cu ajutorul lămpilor de perete, abajururilor sau plafonierelor care emit o lumină difuză. În plus, se poate utiliza și iluminatul accent pentru a evidenția anumite zone sau detalii de design, precum picturi, decorațiuni sau mobilier ornamentat. Pentru a adăuga un aer romantic, se pot folosi și lumânări, care să contribuie la crearea unei atmosfere calde și intime.

 

Mood board pe stil Romantic

Un mood board este o colecție vizuală de imagini, culori, texturi, materiale și alte elemente care reprezintă o anumită temă sau idee de design. Este o unealtă des întâlnită la designerii de interior și o folosesc în principiu pentru a agrea împreună cu beneficiarul stilul de amenajare folosit.  Mood boardul ajută la identificarea stilului de amenajare și a temei dorite.

moodboard Romantic moodboard stil romantic

Un mood board în stil Romantic ar trebui să conțină elemente precum:

  • Culori: nuanțe delicate de roz, alb, gri, bej, roșu, verde sau albastru deschis
  • Texturi: textile naturale precum bumbac, in, mătase sau lână, catifea, dantela, tafta, catifea sau voal
  • Mobilier: mobilier din lemn masiv, cu linii curbe, detalii sculptate sau ornamentate
  • Accesorii: ornamente decorative precum vaze cu flori, candelabre, oglinzi încadrate cu lemn, rame foto, perne decorative cu dantelă sau broderie
  • Sisteme iluminat: lumina caldă, difuză, lumina ambientală este importantă în acest stil.
  • Podele: parchetul din lemn, dalele ceramice sau marmură sunt cele mai potrivite.

Accentul: se poate adăuga un accent de culoare mai puternică sau un accent de textură sau unul decorativ într-un colț, pentru a crea un contrast și a spori atmosfera romantică.

 

În ce camere se pretează stilul Romantic?

Stilul de amenajare romantic se pretează cel mai bine pentru camerele de dormit, camerele de zi sau living-urile, din cauza cărora se dorește să se creeze o atmosferă caldă, relaxantă și intimă. Acest stil poate fi utilizat, de asemenea, în bucătării, băi sau spații de lucru pentru a adăuga o notă de confort și eleganță.

Camerele de dormit pot beneficia de un ambient romantic prin utilizarea de textile și culori delicate, mobilier elegant, lumină ambientală și accesorii decorative.

Sufrageriile pot fi amenajate în stil romantic prin utilizarea unui mobilier elegant și confortabil, cu accente decorative și o iluminare caldă și difuză.

Bibliotecile și camerele de citit pot fi amenajate în stil romantic prin utilizarea unui mobilier din lemn masiv, cu accente decorative, o iluminare caldă și difuză și accesorii precum perne decorative și vaze cu flori.

Baia poate fi amenajată în stil romantic prin utilizarea unor materiale naturale precum marmura sau piatra naturală, o iluminare caldă și difuză și accente decorative precum perne decorative sau vaze cu flori.

În general, stilul Romantic se poate adapta la orice încăpere doriți să o amenajați, important este să se păstreze un echilibru între elementele decorative și să se evite excesul pentru a nu obține un ambient prea încărcat.

 

Sfaturi de la designer de interior pentru o amenajare de success în stil Romantic

  1. Utilizați culori calde și pastelate, precum roz, albastru închis și verde închis, pentru a crea o atmosferă romantică.
  2. Folosiți materiale delicate precum catifeaua, mătasea, satinul și dantela pentru perdele, perne și alte elemente de decor.
  3. Adăugați accente de iluminat romantic, precum lumini de veghe sau lumini cu becuri mici, pentru a crea o atmosferă caldă și intimă.
  4. Utilizați mobilier cu linii delicate și curbe, precum canapele sau fotolii cu spătare înalte, pentru a aduce un plus de caracter în spațiu.
  5. Folosiți accente de decor precum tablouri sau fotografii cu tematică romantică, precum natură sau peisaje.
  6. Adăugați elemente de decor precum vaze cu flori sau candele pentru a crea o atmosferă romantică și primitoare. Covoarele moi și perdelele sau draperiile cu volane ajută la creionarea acestui stil.

 

Puteți apela la o echipa de designeri de interior de la SHAPEFORM pentru a o amenajare de succes în stil Romantic.

 

 

bucatarie pe stil industrial lemn-metal

8 sfaturi de la designeri de interior pentru o amenajare în stil Industrial

Stilul Industrial a fost descoperit în prima jumătate a secolului al XIX-lea, în Marea Britanie, în timpul Revoluției Industriale. Acest stil de design interior a fost influențat de arhitectura și design-ul industrial din acea perioadă, care se concentra pe utilizarea materialelor brute și nefinisate, precum și pe expunerea elementelor structurale ale clădirilor. Este important de menționat că stilul industrial nu a fost în mod intenționat, nu a fost creat ca un stil de design interior, ci a evoluat de-a lungul timpului din tendințele arhitecturale și industriale ale vremii.

bucatarie pe stil industrial lemn-metal bucatarie pe stil Industrial

Stilul industrial este un stil de amenajare pentru interior, care se bazează pe estetica spațiilor industriale și a elementelor asociate acestora, cum ar fi cele utilizate în fabrici, depozite sau hale industriale.. Acest stil constă în expunerea structurilor și a elementelor de construcție, precum țevi, conducte și acoperișuri metalice, și se caracterizează prin utilizarea de materiale brute și nefinisate.

 

Stilul Industrial – caracteristici definitorii

Cea mai importantă caracteristică a acestui stil o reprezintă utilizarea la decorarea unui spațiu de  materiale brute și nefinisate precum oțel, beton, ciment, lemn brut sau fier forjat.

Există și sisteme de iluminat cu design specific industrial, cum ar fi becurile expuse, fără abajur sau luminile cu filament. Structurile sistemelor de iluminat pot fi simple doar firul și becul propriu-zis, sau construite pe schelet metalic precum țevi metalice, sau schelet din lemn nefinisat și nevopsit. Elementele de decor specifice stilului Industrial, utilizate ca accente de decor, pot fi niște uși vechi din lemn,  sau ferestre recuperate din clădirile industriale, cărora li se poate oferi o a doua șansă. De asemenea se pot utiliza ca accente de textură perne sau covoare din lână, panouri metalice sau tablouri cu tematică industrială, Podelele nefinisate din lemn sau podelele cu rășină epoxidică cu aspect de beton, sunt  specifice stilului Industrial.

Dacă spațiul vă permite, pentru a accentua stilul Industrial, puteți folosi și obiecte vintage, recondiționate cum ar fi mașini vechi sau componente, chiar piese dintr-un utilaj de uzină pentru a accentua stilul industrial in camera. Materiale brute precum oțelul, betonul, fierul și lemnul nefinisat aderă foarte bine la acest stil de amenajare. Expunerea structurilor și a elementelor de construcție, cum ar fi țevile, conductele și acoperișurile metalice se încadrează la fel de bine.

 

Culorile specifice stilului Industrial

Culorile specifice stilului Industrial sunt în general culori neutre și naturale cum ar fi gri, negru, alb sau maro pentru a crea o atmosferă simplă, naturală. Albul este utilizat pentru a crea un contrast puternic împotriva elementelor industriale, cum ar fi țevile sau conductele, iar negru, gri sau maro sunt utilizate pentru a accentua aceste elemente.

Alte culori care pot fi utilizate în amenajările industriale sunt culorile metalice cum ar fi argintiul, cupru sau bronz, care dau o notă de autenticitate și pot fi utilizate pentru accente decorative; De asemenea culorile naturale verde sau maro pot fi utilizate pentru a aduce un pic de căldură și naturalețe în spațiu;  Dar și culorile neutre funcționează: bej, crem sau alb, care pot fi utilizate ca și contrast cu elementele industriale și pentru a oferi un aspect mai curat și mai organizat. Este important să se păstreze un echilibru între aceste culori, pentru a evita ca spațiul să pară prea încărcat sau prea rece. Stilul Industrial este un stil de amenajare curat, cu spații bine delimitate și destul de largi ca suprafață.

 

Mobilierul specific stilului industrial

Foarte importantă în stilul Industrial este linia mobilierului. În general, se utilizează mobilier cu linii simple, drepte, nesofisticate, iar ca material se folosește metalul sau lemnul brut, sau combinația din cele 2 elemente. Finisajul mobilierului nu este neapărat să fie terminat, impecabil, șlefuit. Mobilierul care se pretează cel mai bine la stilul industrial include scaune și mese din metal sau lemn reciclat, canapele și fotolii din piele sau materiale texturate, birouri și rafturi din metal sau lemn masiv, paturi din fier forjat sau lemn, etc. Este important să se evite mobilierul prea elaborat sau prea finisat, care ar contrasta cu aspectul industrial al spațiului.

 

Texturi pe stil Industrial

Texturile de materiale care definesc cel mai bine stilul Industrial sunt cele care au un aspect brut sau nefinisat, cum ar fi lemnul reciclat sau nefinisat, sau metalul,  care poate fi văzut în scaune, mese sau rafturi.  Pielea sau materialele textile care au un aspect uzat sau îmbătrânit sunt de asemenea caracteristice ale stilului industrial. Se poate regăsi la canapele sau fotolii; Un alt material specific este sticla ce poate fi regăsită în oglinzi sau în sistemele de iluminat. Alte texturi specifice stilului industrial provin de la elemente de cauciuc, piele, beton, lemn nefinisat, metal.  Texturile pot fi combinate între ele pentru a crea un efect de contrast și a aduce un plus de caracter spațiului.

Acestea sunt doar câteva exemple, dar în general, texturile care definesc cel mai bine stilul industrial sunt cele care sugerează o anumită duritate sau o anumită vârstă.

 

8 sfaturi de la designer pentru o amenajare reușită în stil Industrial

Iată ce sfaturi ne oferă designerii de la SHAPEFORM:

  • Utilizați materiale brute precum oțelul, betonul și lemnul pentru a crea un aspect industrial.
  • Adăugați accente de fier forjat, precum o lampă sau o scară, pentru a aduce un plus de caracter spațiului.
  • Folosiți mobilier minimalist, cu linii drepte și simple, pentru a crea un aspect curat și ordonat. Nu folosiți multe decorațiuni – stilul Industrial este curat și apropiat de stilul minimalist.
  • Adăugați accente de iluminat industrial, precum lumini cu filament sau chiar spoturi, pentru a încălzi atmosfera.
  • Utilizați accente cromatice neutre, precum gri și negru, pentru a crea un aspect sobru, curat și elegant.
  • Adăugați elemente de decor precum tablouri sau obiecte vintage de o anumită vârstă, pentru mai multă personalitate.
  • Folosiți plante ca element de decor și obțineți prospețime și naturalețe.
  • Păstrați șapa din beton, dar folosiți un covor de cauciuc sau un covor țesut simplu pentru a crea un contrast cald și confortabil.

 

bucatarie pe stil industrial lemn-metal

 

Unde se folosește stilul Industrial?

Stilul industrial este popular pentru amenajarea mai multor spații atât în mediu rezidențial, cât și în mediu comercial sau public.

Livingul pe stil Industrial

Stilul industrial este ideal pentru living-uri, deoarece poate crea o atmosferă deschisă și spațioasă. Utilizarea de materiale brute și nefinisate, cum ar fi oțelul, betonul sau lemnul brut, poate crea un aspect modern și contemporan.

Bucătăria pe stil Industrial

Utilizarea de mobilier din metal sau lemn brut poate crea un aspect industrial, iar utilizarea de accente de decor precum uși vechi sau ferestre recuperate poate aduce un plus de personalitate în spațiu este de bun augur. Stilul industrial poate fi utilizat foarte bine pentru a crea o bucătărie modernă și funcțională.

Dormitoare pe stil Industrial

Stilul industrial poate fi utilizat pentru a crea un dormitor modern și rafinat. Utilizarea de materiale brute și nefinisate poate crea un aspect industrial, iar utilizarea de accente de textură precum perne sau covoare din lână sau in poate aduce un plus de căldură și confort în spațiu. Important la un dormitor să găsiți echilibrul între elementele reci specifice stilului industrial și căldura necesară unui spațiu rezidențial, unde ai nevoie căldură, de relaxare și odihnă.

Birouri pe stil Industrial

Utilizarea de mobilier din metal sau lemn brut poate crea un aspect industrial într-un spațiu destinat biroului. Utilizarea de accente de decor precum panouri de metal sau tablouri cu tematică industrială poate aduce un plus de personalitate în acest spațiu. Stilul industrial se folosește destul de des în ultima perioadă pentru a crea un birou modern și funcțional.

Spații comerciale pe stil Industrial

Stilul industrial este folosit destul de des în ultimii ani  pentru a crea spații comerciale moderne și atractive, mai ales în cafenele, pub-uri, hoteluri, dar și în clădirile de birouri.

 

Ce este mood board-ul și cum construiești un mood board pe stil Industrial?

Un mood board este o colecție vizuală de imagini, culori, texturi, materiale și alte elemente care întocmesc o anumită temă sau idee de design. Mood board-urile sunt utilizate în proiectarea interiorului sau a produselor, chiar și în publicitate, modă sau în orice alt domeniu care implică crearea de concepte vizuale.

moodboard pe stil Industrial

Un mood board ajută la identificarea stilului de amenajare potrivit unei persoane, la identificarea esteticii și a unei teme dorite.  Mood board-ul ajută la colectarea și organizarea elementelor vizuale care definesc o anumită estetică sau temă și este un instrument eficient de comunicare pentru a arăta și explica ideile de design altor persoane, cum ar fi clienții sau colegii. Mood board-urile pot fi utilizate pentru a menține consistența în designul final, asigurându-ne astfel că toate elementele specifice unui stil de amenajare se încadrează în tema dorită.

Un mood board pe stilul Industrial poate fi construit cu poze de la fiecare element  pe care dorim să-l folosim de exemplu, la amenajarea unei camere, de la sisteme de iluminat, culori de podele, perne decorative,  covoare, mobilier, etc

 

Stilul Industrial sau Loft? Care sunt diferențele între cele 2 stiluri?

În general, ambele stiluri au o atmosferă urbană, „raw” și au un accent puternic pe elementele structurale, dar stilul Loft este mai cald și mai confortabil, în timp ce stilul Industrial este mai ferm, mai dur și minimalist. Stilul de amenajare Industrial și stilul Loft au multe caracteristici similare, dar există câteva diferențe cheie între cele două, pe care le enumerăm mai jos:

  • Originea: Stilul Industrial a apărut în Marea Britanie în timpul Revoluției Industriale, în timp ce stilul Loft a apărut în Statele Unite în anii ’50, în special în New York, unde spațiile industriale goale au fost convertite în apartamente.
  • Materialele: Stilul Industrial se concentrează pe utilizarea de materiale brute și nefinisate, cum ar fi betonul, oțelul și lemnul, în timp ce stilul Loft se concentrează mai mult pe materiale reciclate și recondiționate, cum ar fi fierul vechi, țevile de apă și materiale de construcție reciclate.
  • Iluminarea: În stilul Industrial, iluminarea este crucială pentru a expune elementele structurale ale unei încăperi. Aceasta poate include lumini suspendate, faruri sau plafoane expuse. În schimb, în stilul Loft, iluminarea poate fi mai caldă și mai ambientală pentru a crea o atmosferă mai confortabilă.
  • Culorile: Stilul Industrial se bazează adesea pe o paletă de culori neutre, cum ar fi alb, gri și negru, în timp ce stilul Loft poate include mai multe nuanțe de naturalețe, cum ar fi verde, maro și albastru.
  • Mobilierul: Mobilierul din stilul Industrial este adesea simplu și funcțional, cu linii drepte și un design minimalist, în timp ce mobilierul din stilul Loft poate fi mai eclectic și poate include piese vintage sau recondiționate.

Dacă aveți nevoie de un designer de interior, cu experiență și portofoliu de proiecte create deja pe stil Industrial, atât în domeniul rezidențial cât și comercial, apelați cu încredere la designerii de interior de la SHAPEFORM. Ne puteți contacta la telefon sau completați un formular din site Shapeform.ro și revenim cu răspuns în maxim 24 ore.

munca unui designer de interior

Cum să lucrezi cu un designer de interior

Majoritatea clienților care au în plan amenajarea spațiului interior consideră că, implicația unui arhitect designer interior se rezumă la câteva sfaturi de design și la livrarea fotografiilor 3D, urmând ca beneficiarul să se ocupe mai departe de implementarea proiectului. În mod surprinzător sau nu, arhitectul designer de interior devine parte activă din proiectul de amenajare, preluând sarcinile de la stabilirea listei de cumpărături și până la coordonarea activităților pe șantier.

Cum se desfășoară în practică parteneriatul dintre client și arhitectul designer interior?  Descoperă care sunt etapele colaborării și cât de valoroasă se dovedește implicarea unui profesionist în obținerea rezultatului scontat.

 

prezentare schite designer interior

Discuția premergătoare proiectului

În această etapă, designerul de interior va discuta cu clientul despre nevoile și dorințele lui, precum și despre bugetul și termenii proiectului. Întâlnirea dintre beneficiar și specialist este o condiție esențială pentru ca rezultatul lucrării să fie pe măsura așteptărilor. Expertul trebuie să înțeleagă pretențiile clientului. În acest fel, acesta trebuie să furnizeze informații detaliate referitoare la: spațiul care urmează amenajat, stilul de viață,  preferințele sale (în materie de culori, finisaje, detalii decorative, etc.) și bineînțeles, termenul la care proiectul trebuie finalizat. În funcție de aceste date, designerul este capabil să estimeze volumul de muncă și pe baza acestuia să conceapă schițele preliminare și să determine bugetul alocat pentru realizarea proiectului.

De preferat ar fi ca discuțiile inițiale să aibă loc chiar în spațiul care urmează amenajat. Astfel, arhitectul designer interior poate efectua măsurători, poate puncta eventualele dificultăți sau limitări spațiale de care se lovește proiectul, plus soluții alternative.

 

Simulare digitală

Pasul următor vizează realizarea unei schițe digitale realizate de profesionist pe baza măsurătorilor, discuțiilor, fotografiilor efectuate la fața locului și schițelor preliminare. Ulterior, expertul va veni cu sugestii privind compartimentarea, poziționarea pieselor de mobilier, tipul de materiale necesare, finisajele, culorile, elementele decorative, etc.  Arhitectul designer de interior va crea un plan conceptual pentru proiectul tău, care va include schițe, desene și alte materiale vizuale care să prezinte cum va arăta proiectul final.

Schița digitală nu este cea finală, ci pot surveni modificări pe parcursul colaborării până se obține varianta câștigătoare.

 

Prezentări 3D și randări

Etapa discuțiilor preliminare și cea privind conceptul proiectului sunt vitale pentru realizarea corespunzătoare a planului de amenajări interioare. Specialistul începe să se implice activ în derularea lucrării. În această etapă, clientul revizuiește proiectul și oferă feedback, iar arhitectul designer de interior va face modificările necesare pentru a se potrivi cu preferințelor clientului.

alegerea culorilor in planul de amenajare si design interior

alegerea culorilor in planul de amenajare si design interior

Sunt realizate imagini 3D (randări) reprezentative care vor ilustra conceptul după care va fi amenajat spațiul respectiv: finisaje, cromatică, piese de mobilier, obiecte decorative, etc. Cu ajutorul imaginilor 3D, beneficiarul își face o imagine despre cum va arăta spațiul în final, înainte de începerea lucrărilor propriu-zise de șantier.

 

Întocmirea devizului

Pe baza fotografiilor 3D, arhitectul și clientul compun lista de cumpărături. Aceasta cuprinde un tabel cu dimensiunile și cantitățile finisajelor necesare, selectarea pieselor de mobilier și a elementelor decorative pe baza mostrelor și a cataloagelor puse la dispoziție de furnizorii recomandați de arhitect. Pe toată derularea etapei de achiziție, clientul va fi consiliat de arhitect cu privire la calitatea produselor, paleta cromatică cea mai indicată și desigur va primi variante de produse alternative.

Dacă beneficiarul solicită piese de mobilier sau elemente decorative personalizate, sau care nu se regăsesc în cataloage, atunci se vor realiza planuri tehnice pe baza cărora furnizorul va oferi informații referitoare la timpul necesar pentru execuția acestora, plus oferte de preț. În această etapă are loc semnarea contractului. Clientul știe exact ce va primi, iar designerul de interior poate trece la etapa următoare de Proiectare!

 

Documentația tehnică – proiectarea

După ce conceptul a fost aprobat, arhitectul designer de interior va elabora planurile detaliate și specificațiile pentru amenajare. Acestea vor include detalii precum poziționarea și dimensiunile camerelor, a mobilierului, finisajele și materialele utilizate, precum și încadrarea sistemelor electrice și de încălzire.  Documentația tehnică include realizarea de planșe A4 sau A3 cu planuri de instalații și alte date tehnice, care vor fi predate muncitorilor care implementează proiectul.

 

Implementarea și urmărirea lucrării

Clientul are posibilitatea de a-și selecta singur echipa de meșteri, sau să colaboreze cu cea primită la recomandările designerului de interior. Există opțiuni care includ un număr prestabilit de vizite pe care designerul de interior are dreptul să le efectueze. Acesta va superviza periodic evoluția lucrărilor de șantier pentru a se asigura că acestea respectă întocmai planul de amenajare.

Expertiza designerului influențează direct rezultatul planului de amenajare. Prin intermediul lui ai acces la furnizori și specialiști calificați, care au colaborat anterior cu designerul tău și care astfel te pot ajuta să beneficiezi de oferte de preț, să economisești resurse și să primești garanția unor lucrări de durată cu materiale de calitate superioară.

Foto: gettyimages.com

amenajare sala tratament cabinet medical stomatologic

Amenajare cabinet medical stomatologic Infinit Smile

Infinite Smile este principiul din spatele cabinetului stomatologic al doamnei doctor Adriana Stoica din Buzău. Ne-am alăturat dorinței ei de a profesa într-un cabinet care se concentrează exclusiv pe confortul pacientului.

Am pornit la drum plecând de la spațiul ales, o căsuță tip vagon, luminoasă, cu tavane înalte și cu o curte generoasă. Proiectul a început prin restaurarea și adaptarea spațiului la condițiile tehnico-medicale și de igienă, impuse de Colegiul Medicilor. Însă soluțiile noastre au fost dictate și de impactul vizual dar și de confortul pacienților.

 

hol intrare cabinet stomatologic amenajare hol asteptare cabinet stomatologic

 

Amenajare zonă de așteptare și recepție

Deși aparatura medicală este cea mai importantă într-un cabinet, un alt aspect de luat în seama este zona de așteptare, care trebuie să exprime profesionalism, relaxare și confort, ce se traduce și prin alegerea finisajelor pentru pereți și pardoseală, nu doar din alegerea unui mobilier confortabil sau estetic.

Pentru zona de așteptare, recepție și zona de legătură cu alte funcțiuni ale cabinetului (sterilizare și radiografie) am creat o pardoseală jucăușă din diferite nuanțe de lemn, care sa exprime naturalețe, căldură și nu în ultimul rând, încredere. Pardoseala este susținută și de finisajul pereților, care prin folosirea unei lavabile decorative, transformă spațiul de așteptare într-o ambiantă primitoare, deloc sterilă, ca în majoritatea celorlalte cabinete.

 

amenajare hol asteptare cabinet stomatologic

amenajare hol asteptare cabinet stomatologic

 

Pardoseala din spațiul de primire, conduce pacientul in sălile de tratament unde jocul de la nivelul pardoselii se translatează într-o pardoseală continuă, ce are tratament antibacterian, antialergic și antistatic, se curată ușor, rezistă bine la trafic pe o perioada garantata de 15 ani.

 

amenajare zona receptie cabinet medical amenajare oficiu cabinet stomatologic

 

Amenajare săli de tratament și stări de sterilizare

Spațiul sălilor de tratament a fost bine organizat, printr-un mobilier cu design modern bazat pe linii drepte, ce devin si accentul de culoare în aceste spații.

 

amenajare sala tratament cabinet medical stomatologic amenajare sala tratament cabinet medical stomatologic

amenajare sala tratament cabinet medical stomatologic

amenajare sala tratament cabinet medical stomatologic

 

Planul de iluminat

Planul de iluminat al spațiilor a fost gândit în funcție de necesitățile fiecărei zone. Astfel pentru zona de așteptare am ales corpuri de iluminat care direcționează fluxul pacientului prin poziționare, iar prin design corpurilor îndulcește spațiul.

 

amenajare sali sterilizare cabinet medical stomatologic amenajare sali sterilizare cabinet medical stomatologic amenajare sali sterilizare cabinet medical stomatologic

 

În sălile de tratament corpurile de iluminat au fost alese după particularități tehnice impuse pentru spațiul de lucru, și poziționate pentru a creea o lumină egală în cameră. Designul corpurilor alese a urmărit conceptul bazat pe linii drepte ce ne exprima o bună organizare și se traduce prin profesionalism.

Echipa de designeri de interior  SHAPEFORM are experiență dovedită în amenajarea cabinetelor medicale stomatologice. Apelează cu încredere!

 

 

ameanjare dormitor tineret

Amenajare cameră tineret

Acesta este dormitorul unei adolescente din București, cu o fire veselă și optimistă. Din briefing-ul primit de la client a rezultat nevoia unui spațiu foarte diferit de ceea ce exista înainte, fără a fi diafan, care să fie în concordanță cu etapa de vârstă în care se află acum, un om activ, pasionat de munte si călătorii.

 

Factorii de care ținem cont în amenajare dormitor tineret

Un dormitor de tineret trebuie să îndeplinească următoarele funcții din punct de vedere de design:

  • Odihnă: dormitorul trebuie să ofere un spațiu confortabil și relaxant pentru odihnă, cu un pat confortabil, perne și lenjerie de pat.
  • Lucrul la birou: dormitorul trebuie să ofere un spațiu pentru lucrul la birou, cu un birou și un scaun confortabil, precum și iluminat adecvat și prize pentru a permite conectarea dispozitivelor electronice.
  • Depozitarea: dormitorul trebuie să ofere spațiu suficient pentru depozitarea hainelor, accesoriilor și a altor obiecte personale, cum ar fi prin utilizarea unui dulap sau a altor soluții de depozitare: polițe, rafturi.
  • Tehnologia: dormitorul trebuie să ofere acces la tehnologie, cum ar fi prizele pentru încărcarea dispozitivelor sau prin crearea unui spațiu pentru așezarea unui computer sau laptop.
  • Estetica, designul: dormitorul trebuie să fie estetic plăcut, prin utilizarea de culori, texturi și materiale care să creeze un ambient confortabil și să reflecte personalitatea adolescentului.
  • Securitatea: dormitorul trebuie să fie sigur prin sistemele de siguranță pentru prinderea mobilierului, sistemele de încuietori geamuri, etc.
  • Flexibilitatea: dormitorul trebuie să fie flexibil, prin proiectarea unui spațiu care poate fi adaptat pe măsură ce adolescentul crește și se schimbă, cum ar fi utilizarea mobilierului

 

Amenajare dormitor tineret

Amenajare decor pereți dormitor

Deși suntem obișnuiți să avem culori puternice doar în doze mici, pentru a pune în evidență caracterul activ al tinerei, am folosit ca fond culoarea albastru pe care l-am combinat cu piese de accent albe. Astfel se creează o atmosferă dinamică în lumină naturală, când dormitorul este folosit și ca zonă de studiu și activități școlare. Iar seara pentru că am propus corpuri de iluminat albe, cu lumina difuză se creează o atmosferă relaxantă, propice pentru odihnă.

 

decor perete albastrui in amenajare camera tineret decor perete albastrui in amenajare camera tineret

 

Mobilier dormitor tineret

Pentru a estompa prezența dulapului în dormitor, el a fost tratat în aceeași nuanță de albastru utilizată pentru pereți, astfel devine unitar cu pereții colorați și mascăm vizual spațiul ocupat de acesta. Am inserat un singur modul tip bibliotecă, pentru a crea un loc dedicat obiectelor decorative și cărților, pentru a anima aceasta zonă.

 

mobilier de la Ikea

Patul ales este un model Ikea, din lemn de mesteacăn, care face un contrast plăcut când este pus în relație cu peretele colorat. Tapetul cu model dinamic, ne duce cu gândul la pasiunea adolescentei – călătoritul și hiking-ul, dând impresia de mișcare continuă.

 

Decorațiuni și depozitare dormitor tineret

 

decor perete albastrui in amenajare camera tineret decor perete albastrui in amenajare camera tineret decor perete albastrui in amenajare camera tineret decor perete albastrui in amenajare camera tineret

 

În zona biroului vom găsi panouri metalice perforate, unde se pot expune amintiri din călătorii, fiind un element aproape obligatoriu în această amenajare specifică. Pentru că ne-am dorit să avem cât mai multe zone de depozitare fără să încărcam camera, am folosit polițe cu prinderi ascunse, montate cât de sus posibil. Astfel avem o bibliotecă integrată fără să devină un spațiu aglomerat.

 

decor perete albastrui in amenajare camera tineret decor perete albastrui in amenajare camera tineret decor perete albastrui in amenajare camera tineret decor perete albastrui in amenajare camera tineret  decor perete albastrui in amenajare camera tineret

Dacă ai nevoie de un designer de interior pentru proiectarea și amenajarea unei camere de tineret, apelează cu încredere la SHAPEFORM,  studio de amenajări interioare          și design cu experiență.

 

pat etajat camera adolescent

Concept, design, proiectare și amenajare cameră adolescent cu pat etajat

Există un moment în care camera – dormitorul copiilor rămâne mic, atunci când discutăm de nevoile actuale ale copiilor.

 

Factori de luat în calcul în amenajarea unei camere de adolescent

Atunci când începem procesul de amenajare și proiectare cameră de adolescent, luăm în calcul următorii factori:

  • Personalitatea adolescentului: în primul rând ținem cont de personalitatea adolescentului, de preferințele sale de culoare și stil, pentru a crea un spațiu care să-i reflecte personalitatea și să-i placă.
  • Funcționalitatea: încercăm să oferim un spațiu suficient pentru depozitare, lucru la birou, odihnă și alte activități în funcție de nevoile și personalitatea
  • Flexibilitatea: camera ar putea fi adaptată și schimbată pe măsură ce adolescentul crește și se schimbă, cum ar fi utilizarea mobilierului modular sau a finisajelor ușor de schimbat.
  • Siguranța: luăm în considerare și siguranța adolescentului, fără prize expuse, cu mobilier suspendat în siguranță deplină.
  • Confortul: acordăm atenție confortului, prin utilizarea de materiale confortabile și adecvate vărstei, precum și prin asigurarea unei temperaturi confortabile în cameră.
  • Accesul la tehnologie: unul din factorii actuali de care ținem cont este accesul adolescentului la tehnologie, cum ar fi prin prevederea unei prize pentru încărcarea dispozitivelor sau prin crearea unui spațiu pentru calculator, laptop, eventual televizor;
  • Design-ul trebuie să fie în armonie cu restul casei, dar să reflecte și personalitatea adolescentului.

Noi venim în întâmpinarea dificultăților pe care le impun suprafețele mici ale dormitoarelor, prin găsirea soluțiilor ingenioase.

 

Design cameră adolescent în timp record

În această amenajare proiectul și implementarea proiectului a fost sub cronometru, pentru ca totul să fie gata la începutul anului școlar. Durata proiectului și a realizării modificărilor nu au depășit două luni. La nivelul pereților am propus lavabilă pentru împrospătarea aerului în cameră și un perete accent cu tapet în nuanțe pastelate, în ton cu feminitatea. Pentru mobilier am ales din gama produselor de la Ikea, pentru a avea un timming cât mai bun.

 

Proiectare pat etajat pentru cameră adolescent

Din punct de vedere al funcțiunilor și al volumelor, puzzel-ul avea doar o singură soluție, ridicarea patului pentru a crea activităților de zi spațiu pentru desfășurare. Utilizarea unui pat etajat într-o cameră de adolescent poate oferi avantaje, cum ar fi:

  • Economisirea spațiului: un pat etajat poate economisi spațiu în cameră, permițând utilizarea aceluiași spațiu de la sol pentru două paturi sau pentru alte scopuri, cum ar fi depozitarea sau lucrul la birou. Noi am ales lucru la birou, prin plasarea biroului sub patul suspendat.
  • Designul: un pat etajat poate adăuga un aspect interesant și unic în design-ul camerei, și poate fi personalizat pentru a se potrivi cu stilul adolescentului.
  • Securitate: un pat etajat poate fi mai sigur decât un pat obișnuit, deoarece poate fi proiectat cu bariere sau cu o scară pentru a preveni căderea. Este important să ne asigurăm că materialele din care am proiectat acest pat sunt rezistente, la fel și siguranța sistemului de prindere a patului.
  • Durabilitatea: un pat etajat este mai durabil decât un pat obișnuit, deoarece este construit din materiale mai rezistente.

Este important să se ia în considerare și să se respecte normele de siguranță în ceea ce privește utilizarea paturilor etajate, și să se consulte cu un specialist în design interior sau în construcții pentru a se asigura că sunt respectate normele de siguranță.

Pentru că am ales mobilier alb, care contrastează bine cu parchetul din lemn masiv de stejar, și a celorlalte elemente de lemn din cameră, la final am putut alătura amenajării pete de culoare. Nuanțele pale, calme, folosite sunt echilibrate prin culorile pe care le are covorul, dorind să aducem energie pentru zona de zi.

Spațiul a fost segmentat nu doar prin suprapunerea funcțiunilor ci și prin perceperea vizuală stratificată a paletei de culori.

 

Dacă ești în căutare de designeri de interior cu experiență în amenajarea camerelor pentru adolescenți și tineret, poți apela cu încredere la echipa de designeri de interior SHAPEFORM.

 

 

 

design living cu perete accent

Design apartament cu living multifuncțional și perete accent

Brieful acestui proiect ne-a îndreptat spre renovarea parțială a acestui apartament, dintr-un bloc nou, din zona Mihai Bravu. Zonele în care am intervenit sunt baia, dormitorul, living-ul și balconul. Intervenția s-a dorit a fi cat mai rapida, de efect, și într-un buget restrâns. Beneficiarii acestui proiect sunt un cuplu tânăr în așteptarea unui nou membru al familiei, de aici și rapiditatea acestui proiect.  Proiect finalizat in trei luni, realizat de echipa designeri de interior SHAPEFORM.

 

Design baie

Baia avea finisaje ton sur ton, care nu s-au dorit a fi schimbate, s-a dorit integrarea unui uscător, schimbarea sanitarelor, înlocuirea închiderii cu panouri a căzii, ambianța băii să aibă mai multa personalitate și iluminatul mai performant.

 

design baie design baie design baie design baie

 

Astfel am plecat de la închiderea căzii cu panouri, panouri care îmbătrânesc mult mai rapid decât cada, îngălbenind. Am propus a fi închisă cu plăci de gipscarton verde, rezistent la umezeală, și astfel am avut posibilitatea de a integra un accent de culoare, prin noul finisaj adăugat. Pentru a marca zona căzii și înălțimea generoasă, același finisaj urcă in zona bateriei. Intervenția asupra sanitarelor, în zona vasului WC a venit și prin ascunderea rezervorului vasului de toaletă, astfel am creat si o zonă de depozitare ascunsă. Intervenția se continuă și la nivelul lavoarului. Accentuarea acestei zone am realizat-o prin oglinda rotundă, care datorită formei punctează pe verticală alături de corpul de iluminat ,contrastul adus de baza lavoarului.

Pentru a aduce volum acestei băi ton sur ton, am folosit nuanțe mai închise, chiar negru. Acest accent se regăsește prin marcarea de la nivelul tavanului prin profilul cornișa, ce creează profunzime, prin bateria lavoarului, și structura de susținere a uscătorului.

 

Design amenajare dormitor

La nivelul dormitorului deși avem spațiu ce permite mobilarea cu un pat cu saltea de 180cm și un dressing voluminos, totuși proporția spațiului nu permitea repoziționarea elementelor. Dar totuși ne-a permis integrarea unei comode – dressingul noului membru, și pătuțul.

 

design si amenajare dormitor design si amenajare dormitor design si amenajare dormitor

 

Pentru acest spațiu, am ales o paletă de culori relaxantă potrivită cu finisajul cireș al patului și al dressing-ului. Pentru a micșora volumul dressing-ului în cameră, am propus schimbarea finisajului prin colantare. Paleta de culori din dormitor se regăsește la nivelul pereților și în noul mobilier introdus in cameră.

 

Design amenajare living multi-funcțional cu perete accent

Pentru zona de living, provocarea a fost integrarea setului de living într-un nou set-up, care să includă si o zonă de birou și o bibliotecă. Proporția spațiului ne-a permis integrarea noilor funcțiuni, chiar adăugând încă una, cea de dinning, prin designul gândit pentru zona de birou, care se transformă într-o masă ce poate primi pana la 6 persoane, și am prevăzut loc și pentru pomul de crăciun.

 

 

Perete accent

Un perete accent din punct de vedere design interior se referă la un perete sau o zonă a unei încăperi, accentuată prin culoarea sau finisajul său, care diferă de celelalte zone sau pereți din încăpere. Acest perete accent poate fi utilizat pentru a crea un focus point într-o încăpere, pentru a evidenția anumite caracteristici sau pentru a adăuga un accent de culoare în încăpere.

 

Peretele accent poate fi vopsit într-o culoare diferită față de ceilalți pereți, sau poate fi finisat cu o textură sau un material diferit, cum ar fi piatra sau lemnul. De asemenea, poate fi utilizat pentru a evidenția o anumită zonă, cum ar fi un cămin sau o bibliotecă.

 

 

Este important să se ia în considerare proporțiile și poziționarea corectă a peretelui accent, pentru a evita crearea unui spațiu neechilibrat sau șocant. În plus, peretele accent trebuie să fie în armonie cu restul designului si să nu fie prea ieșit din comun sau să creeze un contrast neplăcut cu restul încăperii, adică un dezechilibru. Noi am ales peretele accent departajat prin culoare și am subliniat zona de birou cu bibliotecă din living.

 

Design amenajare balcon

Apartamentul beneficiază de un balcon cu o proporție pătrată, ce ne-a permis transformarea lui într-o zonă de terasă.

Dacă ești în cutare de designeri de interior pentru amenajarea și designul unui apartament, poți apela cu încredere la echipa de designeri de interior SHAPEFORM.