Cum facem

Spațiul tău contează. Însă un design de interior excepțional nu începe de la spațiu, ci de la cei care îl vor folosi.

Oamenii cred că ne ocupam doar de aspectul interioarelor, nu și de funcțiuni. Într-adevăr estetica este o parte importantă, dar suntem experți și în analize de proiectare, scheme de organizare și parteneriate. De la apartamente, la case custom, până la spații office și cabinete medicale, lucrăm împreuna pentru a parcurge drumul de la concept la proiect implementat și finalizat. Iubim să realizăm design custom, pentru că știm ca un design excelent va satisface necesitățile utilizatorului și va avea un impact major asupra vieții clientului. În mod alternativ putem acționa ca un consultant, asistând doar la etapele de proiectare și planificare cu predarea proiectului finalizat către echipa care se va ocupa de implementare. Folosim un flux de proiectare eficient pentru că lucrăm cu o varietate de oameni și spații.

În cazul în care nu ai mai lucrat cu un arhitect de interior, mai jos este sumarul procesului. Bineînțeles, fluxul va fi personalizat în funcție de nevoi și de proiect. Fiecare fază asigură integritatea designului, eficiența bugetului și a calendarului.

Diagnostic

contactul inițial

Discuția inițială prin care încercam să te cunoaștem și să explorăm stilul pe care îl ai. Analizăm și evaluăm stilul de viață, dar și nevoile proiectului pentru a rezulta o prescripție personalizată. Constatăm situația actuală și dezvoltăm o viziune cât mai clară asupra stilului care va domina în proiect. În cazul în care există deja inspirație trecem prin aceste imagini și discutăm cum putem încorpora aceste idei. Acesta este momentul în care descoperim și formulăm scopul proiectului. Unul din cele mai importante elemente de la început este identificarea bugetului dar și pașii pe care îi vom parcurge împreună.

proiectare concept

”Spiritul proiectului” este partea în care echipa Shapeform strălucește prin idei și viziuni creative, partea pentru care ne-am antrenat cel mai mult, pentru a crea un design de interior axat pe oameni. Aici putem enumera:

studiu de piață

Facem o cercetare conform conceptului creat în diverse categorii – materiale și finisaje, mobilier, corpuri de mobilier, decorațiuni și accesorii.

paleta de culori
releveu

Efectuăm măsurătorile spațiului și notăm caracteristicile acestuia.

proiectare schematică

În această fază, plecând de la toate informațiile pe care le-am compilat până acum, dezvoltăm amenajarea spațiului și distribuim gabaritele mobilierului în plan. Se vor prezenta două variante de planuri din care se va alege unul, ce va sta la baza proiectului 3d.

Prescriere soluție

dezvoltare proiectare

După aprobarea proiectării schematice, vom dezvolta, aprofunda și perfecționa soluția dar și detaliile. Se rafinează culorile și finisajele, se aleg mobilierul, țesăturile, echipamentele și diferitele surse de iluminat. Este creată soluția 3D, acestă etapă îți permite să vizualizezi modul în care spațiul tău prinde viată. Este reprezentarea realistă a unei soluții ce poate, până în acest moment, ar putea fi abstractă, mai greu de perceput. Rezultatul final este prezentat pentru revizuire și aprobare.

documentația tehnică

Designul aprobat este transformat în desene tehnice ce vor fi necesare pe șantier, aceste detalii sunt:

optimizare spațiu

Planșa de mobilare – de multe ori avem mai multe variante

design de iluminat

Planșe tehnice pentru poziționarea prizelor, corpurilor de iluminat și întrerupătoarelor

detalii arhitecturale

Planșe tehnice pentru finisaje pereți, detalii plafoane, stereotomii pentru pereți și pardoseală, poziționarea obiectelor sanitare

detalii mobilier

Realizarea proiectului de mobilier pentru comandă și listarea tuturor obiectelor de mobilier și a corpurilor de iluminat propuse de la furnizori. Fiecare articol personalizat, fie că ne referim la mobilier sau la perdele este conceput și dezvoltat cu grijă și lucrând în strânsă legătură cu producătorul.

Tratament

cerere oferte

În acest ultim pas se cer ofertele pentru soluțiile stabilite și se pot plasa comenzile pentru piesele create și alese.

project management

Serviciile noastre pot include coordonarea și administrarea proiectelor. Fiecare proiect de amenajare are trei zone de care trebuie să avem grija DESIGN – COST – INTERVAL DE TIMP. În cazul în care nu se pune accent pe costuri, timpi și calitate, atunci tot timpul și efortul depus în proiectare poate fi anulat.

implementare

Ne implicăm în urmărirea finalizării proiectului si in colaborarea cu meșterii, furnizorii si subcontractanții, pentru a ne asigura că fiecare etapa a proiectului este realizată la cele mai înalte standarde.

  • suntem disponibile pentru a răspunde la orice întrebare pe care o are constructorul legată de proiect
  • avem grijă de gestionarea schimbărilor
  • asigurăm vizite la șantier pentru a ne asigura că se urmăresc desenele de proiectare

finalizare

Scopul nostru este satisfacția clientului la sfârsitul proiectului. Ne confirmă că oferim cel mai bun rezultat posibil și ulterior ne putem mândri cu proiectul în portofoliu.