Young flow room

Acesta este dormitorul unei adolescente din Bucuresti, cu o fire veselă și optimista. Din briefing-ul realizat a rezultat nevoia unui spatiu foarte diferit de ceea ce exista inainte, fara a fi diafan, care să fie în concordanță cu etapa în care se află acum, un om activ, pasionat de munte si călătorii.
Deși suntem obișnuiți să avem culori puternice doar în doze mici, pentru a pune în evidență caracterul activ al tinerei, am folosit ca fond culoarea albastru pe care l-am combinat cu piese de accent albe. Astfel se creează o atmosferă dinamica în lumină naturală, când dormitorul este folosit și ca zonă de studiu și activități școlare. Iar seara pentru că am propus corpuri de iluminat albe, cu lumina difuză se creează o atmosferă relaxantă, propice pentru odihnă.
Pentru a estompa prezența dulapului în dormitor, el a fost tratat în aceeași nuanța de albastru utilizată, astfel devine unitar cu pereții colorați și mascăm vizual spațiul ocupat de acesta. Am inserat un singur modul tip biblioteca, pentru a crea un loc dedicat obiectelor decorative și cărților, pentru a anima aceasta zona.
Patul ales este un model Ikea, din lemn de mesteacăn, care face un contrast plăcut când este pus în relație cu peretele colorat. Tapetul cu model dinamic, ne duce cu gândul la pasiunea adolescentei – călătoritul și hiking-ul, dând impresia de mișcare continuă.
În zona biroului vom găsi panouri metalice perforate, unde se pot expune amintiri din călătorii, fiind un element obligatoriu în amenajare. Pentru ca ne-am dorit să avem cât mai multe zone de depozitare fără să încărcam camera, am folosit polite cu prinderi ascunse, montate cat de sus posibil. Astfel avem o biblioteca integrata fara sa devina un spatiu aglomerat.